Vesti

SAHRANJEN RADOMIR ANTIĆ | ZBOGOM, DRAGI RADOMIRE! (VIDEO)

17.07.2021.

Sahrana Radomira Antića obavljena je u subotu pre podne na užičkom groblju Dovarje, u prisustvu članova familije, prijatelja i ogromnog broja ljudi iz sveta fudbala, ali i drugih sportova.

O ljudskoj i fudbalskoj veličini jedinog čoveka na svetu koji je imao čast i privilegiju da trenira tri najpopularnija španska kluba, Real Madrid, Barselonu i Atletiko, dovoljno govore imena onih koji su došli da ga isprate na večni počinak. Bilo je tu njegovih Partizanovaca Bate Mirkovića, Gordana Petrića, Đoleta Tomića, Vlade Divca, Mireta Radoševića, Nikole Lončara, Radmila Ivančevića, Ilije Zavišića, Slađana Šćepovića, Ranka Stojića… ali i veliki broj Zvezdaša, poput Dejana Stankovića, Nemanje Vidića, Boška Đurovskog, Vladimira Petrovića Pižona, Nenada Milijaša, Aleksandra Lukovića, Zorana Njeguša, Milovana Rajevca…

Ispred Fudbalskog saveza Srbije, sahrani je prisustvovao generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Za sajt FSS, o Radomiru Antiću biranim rečima i sa puno emocija govorio je jedan od njegovih omiljenih igrača u reprezentaciji Milan Lane Jovanović:

„Sećanja su živa. Radomir je čovek koji je nesebično širio plemenitost i znanje oko sebe. Od svih svojih saradnika i učenika napravio je bolje ljude i prave profesionalce. A to i jeste univerzalna misija svakog čoveka. On je taj ispit položio na fascinantan način, ostavio je neizbrisiv trag u životima nas koji smo ga poznavali i kojima je mnogo značio. Sedeo sam pre sahrane na kafi sa Lunetom (Aleksandrom Lukovićem, op.aut), baš smo komentarisali kako je Radomir na sve igrače gledao kao na svoje sinove… na Vidu, Dekija, Luneta, Krasu, mene… Ne znam nijednog fudbalera u grupi od 25-30 momaka koji je izašao nezadovoljan iz priče i saradnje sa Antićem. Nije lako sa fudbalerima balansirati, prema svima ostati pošten i korektan, ne ogrešiti se… To je manir i kvalitet velikih ljudi, a Radomir je sve to radio na jedan krajnje gospodstven način“.

Košarkaška legenda Srbije, Vlade Divac, imao je čast i zadovoljstvo da dve godine života provede uz Radomira Antića i njegovu porodicu.

„Postali smo porodični prijatelji i mnogo sam ponosan na naše prijateljstvo. Radomir je veliki čovek, mnogo nas je mlad napustio, ali njegova dela ostaju nama na ponos. Čuli ste i govore tokom sahrane, ostavio je iza sebe neke stvari koje će teško biti nadmašene i prevaziđene u skorijoj budućnosti. Da ne podsećam šta je sve uradio sa Atletiko Madridom, da se zadržim samo u našim okvirima, vratio je duh reprezentaciji, kada je on došao počeli smo svi da verujemo u srpski fudbal. Odveo nas je u velikom stilu na Svetsko prvenstvo 2010. godine. Bio je veliki patriota. Na svetu postoje dve grupe ljudi, oni koji razdvajaju i oni koji zbližavaju. Radomir je definitivno bio čovek koji zbližava ljude“ – rekao je Vlade Divac za sajt FSS.

Fudbalski savez Srbije izražava još jednom iskreno saučešće porodici Antić. Počivajte u miru, dragi Radomire!