Vesti

SA PANAMOM NAM SUĐENO NEREŠENO

29.01.2021.

STADION: Romel Fernandez u Panama Sitiju. Igrano bez prisustva publike.

PANAMA: Meija, Palasios, Miler, Grifit, Janis (od 90. Vega), Katuji, Diaz (od 69. Penalba), Muriljo, Ramos, Vins (od 87. Rodrigez), Akosta (od 58. Ideji).

SRBIJA: Popović (od 83. Gordić), Stojković, Andrejević, Gajić, Urošević (od 61. Jevremović), Radin (od 61. Vlalukin), Nišić (od 61. Pejić), Tufegdžić (od 46. Čović), Lukić (od 72. Aleksić), Vukadinović, Birmančević.

Reprezentacija Srbije ponovo je igrala sa Panamom nerešeno – 0:0 kao i 31. maja 2014. godine kada smo sa tada najboljim timom igrali u Čikagu – 1:1. Selekcija sada sastavljena od igrača Superlige, bez većeg reprezentativnog iskustva, odigrala je jedan solidan meč sa učesnikom poslednjeg Prvenstva sveta u Rusiji. Sa ovim ishodom i remijem u meču sa Dominikanskom Republikom, igrači za koje će, kao i njihove klubove, sve ovo predstavljati veliko iskustvo,  stavljaju tačku na severnoameričku turneju i  vraćaju se u zemlju kako bi se pripremili za nastavak superligaških mečeva.

U prvom delu igre nije bilo prilika praktično sve do pred sam kraj kada je Vukadinović bio u prilici da ozbiljnije ugrozi golmana Paname, ali lopta je završila daleko od gola. Do tada je Srbija imala veći posed lopte, ali ponovo je nedostajalo više ideje u završnici, neki završni pas koji bi naterao domaćina da uđe u problem. S druge strane Panama je pretila uglavnom iz kontranapada, imala je u uvodnim minutima možda i najbolji pokušaj, uputila je još nekoliko udaraca, ali bez ozbiljnije opasnosti po mrežu Popovića.

Nastavak je odmah doneo dobru priliku domaćinu, posle bespotrebnog prekršaja Uroševića na oko 20 metara od gola naše reprezentacije. Pokušao je Muriljo iz slobodnog udarca, ali lopta je završila preko gola. U 52. minutu odlična prilika za naš sastav, Birmančević je uputio dobar centaršut, ali Lukić je promašio loptu u izglednoj situaciji. Pet minuta kasnije Birmančević je ušao u šesnaesterac Paname, jedan od igrača je, stekao se utisak, nepropisno startovao, mogao je sudija da pokaže na 11 metara, ali nije se čula pištaljka.

Igrao se 61. minut kada je Ilija Stolica izvršio trostruku izmenu kako bi osvežio naše redove.Pet minuta kasnije Panama je imala možda i najbolju priliku, posle prekida i velike gužve, Popović je spasio već viđen gol.

Do kraja meča nije više bilo nekih prilika, Gordić je zamenio odličnog Popovića, a Srbija je sa igračima koji nastupaju u Superligi ostvarila sa Panamom isti rezultat (remi, ali bez golova) kao i 2014. kada smo u Čikagu igrali sa najboljim sastavom 1:1.