Vesti

REPREZENTACIJA SRBIJE OTPUTOVALA U DOMINIKANSKU REPUBLIKU (VIDEO)

21.01.2021.

Reprezentacija Srbije koju čine igrači iz domaćeg šampionata (plus Ranko Veselinović koji nastupa za kanadski Vankuver u MLS ligi) otputovala je u ranim jutarnjim časovima prvo za Pariz,a onda u Dominikansku Republiku i prestonicu Santa Domingo. Neposredno pred polazak Ilija Stolica, selektor mlade reprezentacije zadužen za ovu akciju reprezentacije Srbije, ne krije da je zadovoljan mini-pripremama koje su od 15. januara održane u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

-Moram priznati da je sve prošlo jako dobro, momci su prihvatili sve zahteve a njihov odnos je od prvog dana bio na vrhunskom nivou. Možemo s pravom da očekujemo pre svega dobru igru, tako da mislim da će sve ovo i od strane rezultata biti dobro ispraćeno. Odlazimo dakle sa velikom dozom optimizma i zadovoljni onim što smo uspeli da uradimo u ovih poslednjih čeiri – pet dana zajedničkog boravka.

Kakva je kadrovska situacija?

-Nažalost tu je jedan detalj koji je poremetio sve, poremetio malo i sam koncept, atmosferu, zbog tih momaka koji ne mogu da putuju sa nama. Filip Stevanović i Mihailo Ivančević su ostali, odnosno otpali zbog povreda sa ovog spiska. Filip Stevanović se povredio već prvi dan po dolasku, a Mihailo Ivančević se nažalost povredio na poslednjem treningu. Ostaje žal zbog tih momaka koji  neće moći da debituju u A timu, ali pred njima je dosta vremena i nadam se da će jednog dana to uspeti da ostvare.

Kako su se momci privikli na sistem rada u reprezentaciji?

-Misalim da je velika većina njih već bila u mlađim selekcijama tako da su upoznati i sa zahtevom i sa idejama, imamo dosta igrača koji su bili sa nama u mladoj selekciji. Zadovoljni smo dakle adaptacijom svih igrača, tako da je u suštini pred ovaj polazak sve veoma pozitivan utisak – zaključio je selektor mlade selekcije Ilija Stolica, koji će da predvodi reprezentaciju Srbije na američkoj turneji.

Veljko Birmančević, fudbaler Čukaričkog, debitovaće za reprezentaciju Srbije…

-Moram da istaknem da smo dobro radili u Staroj Pazovi, nadam se da ćemo na turneji ostaviti dobar utisak i ostvariti pobede. Imamo odličnu atmosferu bez obzira što se svi ne poznajemo dovoljno dobro. A kada se radi o zahtevima stručnog štaba, onda moram da kažem da ja i još neki igrači smo već upoznati sa tim zahtevima jer smo pošli kroz mladu selekciju. Ostali su sve dobro prihvatili i nadam se da ćemo svi zajedno biti spremni za ono nas očekuje – rekao je Veljko Birmančević.

I napadač TSC-a Nenad Lukić ne krije da je srećan zbog onoga što njega i saigrače očekuje na američkoj turneji…

-Sve ovo je neka nagrada za do sada uloženi napor, igre i golove koje sam postigao. Dobro smo radili u Staroj Pazovi, za relativno kratko vreme prihvatili zahteve onoga što traži šef i stručni štab. Nadam se da ćemo na ovoj turneji jako dobro prezentovati Superligu Srbije i srpski fudbal – istakao je sjajni napadač TSC-a Nenad Lukić.

Slike sa aerodroma mediji mogu da preuzmu sa linka https://yadi.sk/d/ZbVEYG0Yu8qwbg?w=1