Vesti

RAZVOJNI TURNIR U15 | SRBIJA UBEDLJIVA PROTIV SLOVENIJE

29.10.2019.

STRELCI: 1:0 Šljivić 3, 2:0 Bubanj 69, 3:0 Nikolašević 73. Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi.

SRBIJA: Marinković, Andrić (od 61. Vještica), Mirosavić, Šljivić (od 48. Madžarević), Serafimović, Majstorović, Miladinović (od 49. Mijatović), Stanković, Bubanj, Radonjić (od 61. Stojanović), Nikolašević.

SLOVENIJA: Tomažić, Poredoš, Švigelj, Marinković, Krivec, Trdan (od 61. Zajc), Baš, Štefanec, Vuković, Selan, Kvaternik.

Najmlađa selekcija Srbije (U15) bila je uspešna na startu Razvojnog turnira koji se održava u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Izabranici selektora Mirka Bunjevčevića savladali su vršnjake iz Slovenije – 3:0 (1:0).

Srbija je dobro ušla u meč, igrao se treći minut kada je Jovan Šljivić doneo radost i najavio uspeh „orlića“ u ovom duelu. I pored nekoliko prilika rezultat se nije menjao u prvom poluvremenu.

Nastavak je doneo ponovo inicijativu našeg sastava, a Mateja Bubanj i Mirko Nikolašević potvrdili su dominaciju „orlića“ i na kraju zasluženu pobedu. Kapiten ove nove generacije, u meču sa Slovenijom, bio je Aleksandar Stanković, najmlađi sin legendarnog asa Crvene zvezde, Lacija i Intera, Dejana Stankovića.

U drugom meču dana Izrael je bio bolji od Crne Gore – 2:0 (0:0).

U 2. kolu 31. oktobra sastaju se Izrael –Slovenija (14,00) i Srbija – Crna Gora (16,30). Sve utakmice igraju se u SC FSS u Staroj Pazovi.