Vesti

PUT SUZA | ORLIĆI U HRAMU VASKRSENJA HRISTOVOG U JERUSALIMU

21.05.2022.

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) igrama i ponašanjem na Prvenstvu Evrope u Izraelu osvaja simpatije domaćina, a posle dva dobra meča i četiri osvojena boda (Belgija 1:1, Turska 2:1) izabranici selektora Radovana Krivokapića imali su veoma zanimljiv dan, dan koji mnogi od njih, sasvim sigurno, nikada neće zaboraviti. Posle jutarnjeg treninga oporavka na plaži Sredozemnog mora, pod budnim okom kondicionog trenera Dejana Odavića, naravno i svih ostalih saradnika selektora Radovana Krivokapića, „stafa“ koji sa generacijom 2005. pravi fantastične stvari, usledio je odlazak u Jerusalim.

Poseta Svetoj zemlji i centru hrišćanskog sveta, Hramu Vaskrsenja Hristovog (za neke crkva Svetog Groba) na brdu Golgota, unutar zidina Starog grada Jerusalima, ostavio je veliki utisak na generaciju naših talentovanih dečaka koje očekuje lepa fudbalska karijera. Da sve bude u najboljem redu potrudili su se tim menadžer Dušan Gelić i doktor Miloš Milinković kome je ovo bio drugi dolazak u Svetu zemlju i svojim znanjem pomogao je članovima ekspedicije da se upoznaju sa Putom suza koji je po verovanju prošao Isus pre razapinjanja. Na putu je obeleženo 14 stanica, a svaka obeležava biblijski događaj Hristovog stradanja. Kompletna ekspedicija Srbije koja boravi u Izraelu, strpljivo je čekala kako bi posetili i poslednju, četrnaestu stanicu Puta suza, stanicu koja predstavlja najsvetije mesto hrišćanstva, to je crkva u crkvi, mesto Svetog groba, mesto Isusovog vaskrsenja.

Za uspomenu na boravak u Jerusalimu, jedna fotografija i ispred Zida plača ili Zapadnog zida kako ga nazivaju Jevreji, mesta koje za njih predstavlja svetilište. Naši  kadeti naredni meč u grupnoj fazi Prvenstva Evrope igraju protiv Španije, 23. maja. U slučaju plasmana u četvrtfinale, što bi predstavljao ogroman uspeh posle veoma zahtevnih kvalifikacija i dobrih mečeva u grupnoj fazi, Srbija bi taj susret igrala 26. maja. Držimo palčeve generaciji 2005, generaciji o kojoj će se još mnogo toga lepog čuti.