Vesti

PRIZNANJE FSS OD USNS | KNJIGA O "ZLATNIM ORLIĆIMA" IZDAVAČKI PODUHVAT 2021. GODINE

25.02.2022.

Na svečanoj ceremoniji Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS) dodeljena su priznanja najboljima u 2021. godini a specijalno priznanje za Izdavački poduhvat godine u pisanoj formi pripalo je Fudbalskom savezu Srbije i autorima Nebojši Petroviću, Igoru Gačiću i Mirku Vrbici za knjigu o „zlatnim orlićima“ iz Litvanije i sa Novog Zelanda – Svetski i Evropski šampion.

Piznanje za sportistkinju godine pripalo je Jovani Preković, karatistkinji koja je u 2021. godini osvojila svetsko, evrposko i olimpijsko zlato, dok je u muškoj konkurenciji za najboljeg proglašen vaterpolista Filip Filipović.

Nagrada Zlatno pero namenjena najboljem sportskom novinaru pisanih medija u 2021. godini pripala je Darjanu Nedeljkoviću, novinaru redakcije Mozzartsport.  Zlatni mikrofon, priznanje za najboljeg sportskog komentatora dodeljeno je Gojku Andrijaševiću sa Sport kluba, dok je nagrada „Branka Prelević“ za doprinos razvoju ženskog novinarstva pripala Snežani Pantović sa Radio Beograda. Za mladog novinara godine proglašen je Đorđe Samuilović iz Večernjih novosti, mladi TV novinar je Dejan Karović sa TV Arena sport, dopisnik godine je Zorica Đoković iz Sportskog žurnala, kamera godine pripala je Andreju Isakoviću iz agencije AFP-a, dok su nagrade za životno delo dodeljene Dobrivoju Bobiju Jankoviću, Miši Vasiljeviću, Stojanu Petkoviću i Dejanu Stevoviću.

Kada su u pitanju specijalna priznanja, ekskluzivu godine imao je Predrag Gajić iz Kurira za vest o dolasku Željka Obradovića u Partizan, dok je ekskluzivni TV prilog delo Edina Avdića i Nenada Kostića, novinara TV Arene sport, za intervju sa Nikolom Jokićem.  Za izdavački poduhvat u elektronskoj formi nagrađena je Katarina Sinđelić za film „Velika veština“ o srpskom vaterpolu. Najlepša televizijska priča je film Aleksandra Miletića „Skok“ o Nataši Kovačević.

Čestitke svim laureatima!