A selekcija

ODBROJAVANJE DO PRVENSTVA EVROPE U NEMAČKOJ | SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ I ALEKSANDAR MITROVIĆ IMALI SASTANAK U BEOGRADU

11.04.2024.

Ostalo je nešto više od dva meseca do prve utakmice reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj protiv Engleske 16. juna. I svi u stručnog štabu A selekcije sa posebnom pažnjom prate kako teče oporavak najboljeg strelca u istoriji nacionalnog tima Aleksandra Mitrovića.

Uz klupsku dozvolu Mitrović je stigao pre nekoliko dana u Beograd gde je uz nadzor ličnog trenera nastavio sa rehabilitacijom. O tome kako se oseća i šta se može očekivati u narednom periodu, obavestio je i selektora A reprezentacije Dragana Stojkovića, koji mu je poželeo brz i uspešan povratak na teren.

Sastanak u centru Beograda protekao je kao i uvek u srdačnom razgovoru i prijatnim tonovima. Nije samo tema bila povreda Aleksandra Mitrovića već i kompletan plan i program koju našu najbolju selekciju očekuje uoči Evropskog prvenstva. Početak priprema i okupljanje A tima planirano je krajem maja (o konačnom datumu javnost će biti obaveštena blagovremeno). Selektor Stojković, zajedno sa saradnicima, do će tada detaljno pratiti formu svih kandidata za dres reprezentacije, što je bila praksa i pred svako ranije okupljanje.

Reprezentacija Srbije u Nemačku odlazi 11. juna iz Beograda. Do tada Orlovi će da odigraju dve prijateljske utakmice, 4. juna u Beču protiv Austrije i 8. juna u Stokholmu protiv Švedske.