А селекција

ОДБРОЈАВАЊЕ ДО ПРВЕНСТВА ЕВРОПЕ У НЕМАЧКОЈ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ И АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ИМАЛИ САСТАНАК У БЕОГРАДУ

11.04.2024.

Остало је нешто више од два месеца до прве утакмице репрезентације Србије на Европском првенству у Немачкој против Енглеске 16. јуна. И сви у стручног штабу А селекције са посебном пажњом прате како тече опоравак најбољег стрелца у историји националног тима Александра Митровића.

Уз клупску дозволу Митровић је стигао пре неколико дана у Београд где је уз надзор личног тренера наставио са рехабилитацијом. О томе како се осећа и шта се може очекивати у наредном периоду, обавестио је и селектора А репрезентације Драгана Стојковића, који му је пожелео брз и успешан повратак на терен.

Састанак у центру Београда протекао је као и увек у срдачном разговору и пријатним тоновима. Није само тема била повреда Александра Митровића већ и комплетан план и програм коју нашу најбољу селекцију очекује уочи Европског првенства. Почетак припрема и окупљање А тима планирано је крајем маја (о коначном датуму јавност ће бити обавештена благовремено). Селектор Стојковић, заједно са сарадницима, до ће тада детаљно пратити форму свих кандидата за дрес репрезентације, што је била пракса и пред свако раније окупљање.

Репрезентација Србије у Немачку одлази 11. јуна из Београда. До тада Орлови ће да одиграју две пријатељске утакмице, 4. јуна у Бечу против Аустрије и 8. јуна у Стокхолму против Шведске.