Vesti

PREDRAG GROZDANOVIĆ I NEVENA DAMJANOVIĆ PRED MEČ SA FRANCUSKOM (VIDEO)

17.09.2020.

Pred najboljom ženskom reprezentacijom Srbije nalazi se duel (Gradski stadion u Subotici, petak – 21,00) sa jednom od najboljih selekcija sveta, reprezentacijom Francuske, koja je u meču naše grupe u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, u prvom meču u Bordou, ostvarila ubedljivu pobedu. Težak meč, ali istovremeno i najlakši, jer motiv je ogroman, dovoljni su samo ime i kvalitet rivala pa da se pruži maksimum. U najavi meča o onome što očekuje Srbiju u ovom duelu, govore selektor Predrag Grozdanović i sjajna igračica Nevena Damjanović.

-Igramo protiv reprezentacije koja je treća na svetu, postoji respekt prema Francuskinjama, ali moje devojke su spremne i izuzetno motivisane za ovu utakmicu. Treba, ipak, da naglasimo da nismo kompletni i da imamo u sastavu mnogo mladih igračica, ali očekujem da starije igračice budu vođe za mlađe veojke. I zajedno pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat. Ono što mogu da obećam to je da će devojke da pruže svoj maksimum, pokušaćemo da priredimo iznenađenje, ali ponavljam Francuska je favorit – rekao je Predrag Grozdanović.

Nevena Damjanović slično razmišlja…

-Francuska je jedna od najboljih selekcija na svetu, imaju veliki broj sjajnih igračica i za nas je duel sa takvim timom svakako veliki izazov. Želimo da se predstavimo u što boljem svetlu. U prvom meču poražene smo visokim rezultatom i sve to nam daje dodatni motiv da sada pružimo maksimum. Moram da kažem da se vraćamo na teren posle duže pauze zbog pandemije koronavirusa i malo žalimo zbog činjenice da neće biti publike koja bi bila uz nas – istakla je Nevena Damjanović.