Vesti

POVRATAK NA MESTO USPEHA | NEKAD PRVAK EVROPE I V.D. SELEKTORA, LJUBINKO DRULOVIĆ, NOVI ČLAN STRUČNOG ŠTABA "A" SELEKCIJE

20.08.2021.

 

Povratak u sistem u kome je, prvo kao igrač, onda i kao trener, odnosno selektor, imao mnogo uspeha. Ljubinko Drulović je novi član stručnog štaba „A“ reprezentacije i saradnik selektora Dragana Stojkovića na putu do Katara 2022. Bivši as Rada, Žil Visentea, Porta i Benfike, učesnik Prvenstva sveta u Francuskoj 1998. i dve godine kasnije jedan od naših najboljih igrača na Prvenstvu Evrope u Holandiji i Belgiji, prihvatio je poziv selektora Stojkovića i Fudbalskog saveza Srbije da pomogne Orlovima u kvalifikacijama za SP 2022. Ljubinko Drulović se praktično vratio na mesto uspeha, jer je u sistemu Saveza ostvario veliki uspeh kao selektor omladinske reprezentacije sa kojom je 2013. godine u Litvaniji postao prvak Evrope. Bio je Drulović i v.d. selektora Srbije kada je predvodio Orlove na turneji po Južnoj i Srednjoj Americi. U trenerskoj karijeri vredi apostrofirati i staž na klupi Partizana. Srbija je u svakom slučaju dobila osobu koja znanjem i iskustvom može biti važan deo tima u stručnom štabu selektora Dragana Stojkovića.

-Na poziv selektora, mog velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Dragana Stojkovića, prihvatio sam sa velikim zadovoljstvom da budem deo stručnog štaba „A“ tima. Imam ogroman motiv i nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom doprineti da se ostvari zajednička ambicija, a to je da se nacionalni tim plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. Verujem da imamo kvalitet za visoke domete, dobru atmosferu i dobar ambijent, što su uostalom pokazale i utakmice u martu. Pred reprezentacijom su novi izazovi i moramo biti maksimalno posvećeni i skoncentrisani. Moramo igračima pružiti što veću podršku kako bi zajedno zabeležili željene  rezultate. Rad u Fudbalskom savezu Srbije mi nije nepoznat, proveo sam zaista divne trenutke i kao reprezentativac i kao selektor omladinske selekcije sa kojom sam imao zadovoljstvo da postanem prvak Evrope. Još jednom hvala selektoru Stojkoviću na pozivu i ukazanom poverenju – rekao je Ljubinko Drulović, novi član stručnog štaba najbolje selekcije Srbije.