PODRŠKA SELEKTORA OMLADINKAMA I KADETKINJAMA

11.02.2017.

Slavoljub Muslin: Tu sam za sve selekcije FSS, devojke imaju lepu budućnost

Treći dan rada omladinki (do 19 godina) i kadetkinja (do 17 godina) na zimskom kampu FS Srbije u Sportskom centru u Staroj Pazovi protekao je i u znaku posete selektora A tima fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljuba Muslina. Devojke su naravno bile oduševljne Muslinovim dolaskom sa kojim su imale priliku da provedu izvesno vreme u razgovoru. Bilo je tu brojnih i različitih pitanja, koliko je teško i odgovorno biti selektor svoje zemlje, kako je izgledalo raditi u klubovima širom Evrope, trenirati takve zvezde poput Zidana i Dugarija… Nema sumnje da su pažljivo upijale svaku reč selektora i da će im saveti koje su dobile biti veoma korisne nastavku karijere.

– Kad god imam vremena, uvek sam tu za sve selekcije FS Srbije. Mora da postoji međusobno uvažavanje i poštvanje onoga što radimo u Savezu, bez obzira na to o kojem je nivou takmičenja i selekcija reč. Verujem da među ovim devojkama ima perspektivnih i talentovanih igračica kojima je svaki oblik podrške važan, naročito u ovom uzrasnom dobu. Vidi se da vole sport, da vole fudbal i to je osnovni preduslov da budu uspešne. Drago mi je da smo imali priliku da se vidimo i da popričamo.Njima i selektorkama Lidiji Stojkanović i Suzani Stanojević poželeo sam sve najbolje u kvalifikacijama za EP, a one su meni i A timu poželele da budemo uspešni u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo – rekao je selektor Muslin.

U kampu je boravio na poziv koordinatora rada u ženskom fudbalu u FS Srbije Nikoslava Bjegovića koji je zahvalio selektoru na dolasku. Bjegović je istakao da je imao sreću da ga kao igrača trenira Muslin i da mu je čast što su u isto vreme angažovani u FS Srbije.

Kamp se završava sutra. Omladinke i kadetkinje očekuje završna runda kvalifikacija za plasman na EP. Omladinke igraju početkom aprila u Norveškoj protiv domaćina, Italije i Švedske. Kadetkinje će igrati sredinom marta u Srbiji protiv Škotske, Mađarske i Republike Irske.