Vesti

OVACIJE ZA PIKSIJA I SRBIJU U BANJALUCI

16.09.2022.
Republika Srpska je još jednom pokazala koliko voli i poštuje fudbalsku reprezentaciju Srbije. Na Svečanoj akademiji ‘Fudbal je život’ u Narodnom pozorištu u Banjaluci, povodom proslave 30 godina od osnivanja Fudbalskog saveza RS, selektor našeg nacionalnog tima Dragan Stojković dočekan je aplauzom, bakljama i špalirom mališana koji su mahali srpskim trobojkama.
„Uvek se lepo osećam u Banjaluci i svaki dolazak ovde shvatam kao povratak kući. Verujte mi da osećam vašu iskrenu podršku, ljubav koju pružate našoj reprezentaciji i meni kao selektoru koji brine o našim reprezentativcima. Znam da i igrači osećaju isto. Upravo iz tog razloga imamo obavezu da damo i više od onoga što u datom trenutku možemo da pružimo. Fudbalskom savezu Republike Srpske čestitam veliki jubilej, da u narednom periodu budete još bolji, a znam da možete. Pre svega bih voleo da stvorite uslove za sve one klince koji maštaju da imaju  velike karijere i da reprezentauju svoj narod na najbolji mogući način. Ljudi me ovih dana sreću i pitaju da li su počele pripreme za Svetsko prvenstvo. Vidim da je euforija već već uveliko prisutna, iako je do Katara ostalo još dosta vremena. Ono što sa svoje strane mogu da obećam, reprezentacija Srbije će spremno dočekati utakmice protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske i daće svoj maksimum da obraduje naciju. U našem rečniku ne postoji reč ‘predaja’, budite u to sigurni“- rekao je Stojković i izazvao ovacije prepune sale Narodnog pozorišta u Banjaluci.
Svečanoj akademiji prisustvovao je i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik koji je selektoru Orlova uručio bistu Patrijarha Pavla i zahvalnicu za sve dosadašnje rezultate i radosti:
Zlatni grb Fudbalskog saveza RS uručen je srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku:
„Poštovani selektore, dobro došao među svoje i na svoje. Radost koju fudbal pruža i tuga koju ponekad proizvede, izaziva u svima nama jednu posebnu emociju. I onda kada se igrao amaterski i danas kada je ozbiljna sportska, ali i privredna delatnost. Ljudima iz Fudbalskog saveza čestitam 30. rođendan i želim im da nastave da grade statusni i institucionalni imidž jedne ozbiljne sportske organizacije. Gradićemo Nacionalni stadion u Banjaluci, očekujemo saradnju sa drugim nivoima vlasti kako bi se obezbedila adkevatna lokacija i sve što je potrebno za jedan takav projekat. Moramo da razmišljamo o našim klubovima, ako Borac ode jednog dana u neki viši stepen evropskih takmičenja, ne bi mogao da igra ovde među našim ljudima. Piksiju i njegovim igračima želim sve najbolje u Kataru, gledaćemo vas i svim srcem navijati za vas“ – rekao je Dodik.
Uvaženog gosta iz Beograda pozdravio je i prvi čovek fudbala u Republici Srpskoj i BiH Vico Zeljković:

„Sve veličine ovoga sveta ne vrede koliko jedan iskreni prijatelj. Piksiju i njegovim momcima želim da u Kataru nastave putem iz kvalifikacija i da celu naciju obraduju još jednim velikim podvigom. Fudbal je bio i ostao više od igre. Gradio je mostove prijateljstva i spajao nespojivo. U tome i jeste njegova moć. Beskrajna ljubav kojom širi humanu misiju, podstiče optimizam i nadu u bolje sutra, čine ga s punim pravom najvažnijom sporednom stvari na svetu“ – rekao je predsednik FSRS i podsetio na imena svih onih koji su zaslužni za osnivanje Saveza 5. septembra 1992. godine.