Vesti

OSTAVKA DEJANA BRANKOVIĆA | NOVI SELEKTOR U19 REPREZENTACIJE ALEKSANDAR JOVIĆ

25.02.2022.

Dejan Branković je podneo ostavku na mesto selektora omladinske reprezentacije (U19) koju je Fudbalski savez Srbije prihvatio. Kako je naveo u obrazloženju, razlozi su lične prirode. Branković se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i podršci. Dodao je da mu je bila čast i zadovoljstvo da bude deo sistema FSS. Na kraju je poželeo mnogo sreće i uspeha svim reprezentativnim selekcijama kao i A timu na predstojećem Svetskom prvenstvu. Fudbalski savez Srbije se takođe zahvalio Brankoviću na svemu što je uradio i poželeo mu sve najbolje u nastavku karijere.

Brankovića će zameniti Aleksandar Jović sa kojim će ugovor biti potpisan do juna 2023. godine. Jović je rođen 13. aprila 1972. u Beogradu. Tokom igračke karijere bio je u omladnicima Crvene zvezde, zatim i u seniorskoj ekipi Čukaričkog. U inostranstvu je igrao za Hanzu iz Rostoka, Karl Cajs Jenu i Ferencvaroš. Bio je član kadetske i omladinske nacionalne selekcije uz jedan nastup za A tim kada je selektor bio Slobodan Santrač.

Trenerskim poslom je počeo da se bavi 2005. godine. Radio je sa mlađim kategorijama u Crvenoj zvezdi, Čukaričkom, takođe je imao angažmane u Sloveniji, Grčkoj, Angoli kao i u akademiji Krasnodara. Poslednjih šest meseci proveo je u Voždovcu kao koordinator mlađih selekcija. Poseduje profi licencu.

“Posle odluke Brankovića morali smo brzo da reagujemo i pronašli smo rešenje u Joviću. Želeli smo čoveka čija je filozofija igre i razmišljanje u skladu sa onim što hoćemo da postignemo u radu sa mlađim kategorijama Fudbalskog saveza Srbije. Debitovaće uskoro, u martu u prijateljskom meču protiv Hrvatske. Posle toga ga očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Elit rundi gde će imati težak posao, ali i našu apsolutnu podršku da u kratkom vremenskom okviru pokuša da ostvari što bolji rezutat”, istakao je Nikola Lazetić, direktor mlađih selekcija FS Srbije.

“Prvo bih želeo da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na poverenju. Za mene je ovo velika čast, kao i obaveza. Nema mnogo vremena za upoznavanje sa ekipom, ali dobro je da ćemo pre takmičenja u kvalifikacijama imati bar tu jednu prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske. Uz svoj stručni štab trudiću se da što pre i bolje upoznam momke i da zajedno izvučemo maksimum iz predstojećih utakmica. Imam ideju, verujem u sebe i svoje saradnike i nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo odgovarajuće rezultate u narednom periodu”, rekao je Jović.

U Elit rundi kvalifikacija Srbija je u grupi 6 sa Holandijom (domaćin turnira), Norveškom i Ukrajinom. Utakmice se igraju od 23. do 29. marta. Prijateljski meč protiv Hrvatske biće 9. marta u SC FSS u Staroj Pazovi.