A selekcija

ORLOVI OTPUTOVALI U VILNJUS | SRBIJA ŽELI POBEDU (VIDEO)

13.10.2019.

Reprezentacija Srbije otputovala je u Vilnjus gde je u ponedeljak od 20,45 očekuje dule sa Litvanijom u okviru kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope. Biće to šesti meč Orlova na putu do zacrtanog cilja, a neposredno pred polazak Adem Ljajić, Predrag Rajković i Stefan Mitrović poslali su jasnu poruku sa aerodroma „Nikola Tesla“ – idemo u Viljnus po tri boda.

Adem Ljajić je prikazao još jednu partiju u dresu Srbije u meču sa Paragvaje, sada na poziciji iza najisturenijeg igrača, Aleksandra Mitrovića…

-Dugo nisam igrao na tom mestu, ali najvažnije da smo pobedili, dobro odigrali utakmicu koja nije bila laka, jer Paragvaj je dobra selekcija, na rang listi FIFA bolje su rangirani od nas i ozbiljna su ekipa- rekao je Adem Ljajić.

Imao je Adem jednu dobru priliku, posle njegovog udarca prečka pod Bagdalom još uvek se trese…

-Šteta, bio bi to moj deseti gol u dresu reprezentacije…

Litvanija, veštački teren, dobro ih poznajemo…

-Da, igrali smo često u poslednje vreme, poznajemo ih dobro, ekipa su koja voli da se brani. Mi smo favoriti, to se ne dovodi u pitanje i moramo da dobijemo utakmicu kako znamo i umemo. Od prvog minuta da izađemo visoko i da ih pritisnemo.

O Aleksandru Mitroviću i golovima koji ga vode ka vrhu liste najboljih strelaca u reprezentaciji…

-Meni je drago zbog Mitra, uvek je tu za Srbiju, uvek daje makismum, dobro igra i on je po meni najznačajniji igrač naše reprezentacije – rekao je Adem Ljajić uz podršku bivšem selektoru Siniši Mihajloviću da istraje u najvažnijoj životnoj borbi i izađe kao pobednik.

I Predrag Rajković je optimista kada se radi o gostovanju u Viljnusu…

-Očekuje nas dobra utakmica u kojoj želimo da ostvarimo pobedu i tako nastavimo pripreme za ono što nas očekuju u martu kada se igra baraž – rekao je Predrag Rajković.-Misalim da je ralno da sada razmišljamo o baražu, imamo neke matematičke šanse ali realnost je mart i ono što nas tada očekuje. Svi verujemo u plasman na EURO, spremamo se, radimo na tome i verujem da ćemo ostvariti cilj.

Golman Remsa koji blista u francuskom šampionatu branio je u pobedi protiv Paragvaja.

-Bila je to dobra provera, pojačali smo ritam sa igračem više i važno je da smo pobedili, tako da se okrećemo Litvaniji. Atmosfera je dobra, radimo dobro i nadamo se najboljem a to je plasman na EURO. Ko će da brani? Ne znam ko će stati na gol protiv Litvanije, tu smo nas trojica a odluka je na selektoru – rekao je Predrag Rajković.

I Stefan Mitrović slično razmišlja, hvali atmosferu, istovremeno ističe značaj meča u Viljnusu…

-Pobedili smo Paragvaj, atmosfera u ekipi je dobra i zato je važno da savladamo i Litvaniju, uđemo u seriju dobrih rezultata. Neće biti lako, očekuje nas teren sa veštačkom travom, ali imamo kvalitet za novu pobedu – ističe Stefan Mitrović.

Reprezentativci su gledali meč Norveška – Španija i upoznali se verovatno sa budućim rivalom u baražu…

-Da, gledali smo utakmicu, ali mislim da je rano da sada pričamo o Norvežanima. Tačno je da smo matematički još uvek u igri, da smo šansu za direktan plasman propustili protiv Portugala, ali ima još dosta vremena do marta.

Mitrović je apostrofirao saradnju sa selektorom Tumbakovićem…

-Super za sada ide sa novim selektorom. Možda u Kruševcu protiv Paragvaja nije sve bilo na nivou kome težimo, ali kako vreme prolazi očekujemo da sve dođe na svoje mesto – rekao je Stefan Mitrović.

U poslednjih 13 meseci Srbija i Litvanija sastajali su se tri puta, Srbija je ostvarila sve tri pobede, u Viljnusu smo u Ligi nacija slavili 1:0, gol je postigao Dušan Tadić.