Omladinke remijem protiv Finske -1:1(1:0) potvrdile plasman u elit rundu kvalifikacija za EP

18.09.2017.

STRELCI: 1:0 Alegra Poljak 21, 1:1 Ojanen 89. Stadion: Erikila Arena u Tamali. Gledalaca: oko 500.
SRBIJA:Cetinja, Vučković, Mostarac, Miladinović, Frajtović, Kardović (od 90+3 Ćirić), Poljak, Filipović (od 90.Kričak), Burkert (od 85.Plavšić), Ivanović.
FINSKA: Laihanen, Haikonen, Pikujamsa, Petoikanen, Rantala, Mikola, Spets (od 46. Lapalainen), Lasas (od 71. Tenkanen), Tulki, Tuminen, Ojanen.
Još jedno dobro izdanje naše ženske omladinske reprezentacije u Finskoj i posle dve pobede protov Izraela (3:0) i Bosne i Hercegovine (3:0) sada su Bjegovićeve devojke igrale nerešeno protiv veoma dobre selekcije domaćina.


Susret koji nije imao većeg rezultatskog značaja, jer su obe reprezentacije pre ovog duela izborile plasman u narednu rundu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Srbija je bolje ušla u meč i preko raspoložene Alegre Poljak došla u zasluženo vođstvo. Činilo se da će naša selekcija završiti turnir superiorno, bez primljenog gola, ali u smiraj meča Finkinje su ipak došle do izjednačujućeg gola.
Posle svega Nikoslav Bjegović, koordinator za ženski fudbal FSS, koji je za ovu priliku bio glavni i odgovorni na našoj klupi, može biti zadovoljan i igrom i rezultatima ostvarenim u Finskoj. Sada nam predstoji drugi krig kvalifikacija, teži rivali, ali po svemu prikazanom, ova generacija naših devojaka može da se nada plasmanu na Evropsko prvenstvo što bi svakako bio ogroman uspeh za naš ženski fudbal.