Omladinke poražene u 2. kolu elit runde kvalifikacija od Norveške -0:2(0:1)

07.04.2017.

STRELCI: 0:1 Norhem 5,0:2 Norhem 54. Stadion Fredrikštada. Gledalaca:oko 500. Sudija:Vivian Peters (Holandija). Žuti kartoni: Engen, Bekelund (Norveška).
SRBIJA: Đapić, Vučković,Đuriček, Bradić,Kardović, Poljak, Mišeljić (od 72. Belovan), Ivanović (od 87. Kričak), Filipović, Šćepanović, Knežević (od 59. Kovačević).
NORVEŠKA:Haland, Sand, Sufilen, Stenevik, Norhem, Engen, Vilman, Kvernvolden (od 61. Devle), Bekelund, Manum, Ekof.
Posle poraza u prvom kolu elit runde kvalifikacija od selekcije Italije (0:3), ženska omladinska reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu od domaćina turnira, Norveške.
Domaća selekcija je i pre meča važila za velikog favorita,a tu ulogu opravdala je posle samo pet minuta utakmice kada je došla u vođstvo. Naše devojke su pružile maksimum, borile se, ali kvalitet i pre svega fizička snaga, bili su na strani Norvežanki.
U poslednjem kolu naše devojke očekuje još jedan težak duel, istina za nas bez rezultatskog značaja, protov veoma jake selekcije Švedske koja je danas bila bolja od Italije -2:0(1:0).

Selektor Lidija Stojkanović: Morale smo biti opasnije u završnici
Izuzetno teška utakmica, protiv fizički besprekorne Norveške. Devojke su veoma odgovornim pristupom uspele da drže koncentraciju i disciplinu u igri u većem delu utakmice. Nekoliko puta mogli smo biti opasniji po protivnički gol, nedostajalo je hitrine, bržeg razmišljanja i preciznosti.Naravno nije to bilo lako protiv Norveške ali morali smo barem da pokušamo. Izgubili smo, ali podignute glave idemo napred.Čestitam devojkama na pristupu, borbenosti, htenju i očekujem da ćemo u svaku narednu utakmicu ući sa ovakvim pristupom.

Marina Bradić: Nedostajalo nam je snage
Prvo poluvreme smo dobro parirale. U drugom delu smo bile pod većim pritiskom, ali smo stvorile dosta prostora za igru. Nedostajalo nam je snage da direktnije ugrozimo njihov gol. Jak protivnik i visok tempo su nas istrošili. I u takvim uslovima smo se dobro postavljale. Čestitam Norveškoj i počinjemo da mislimo na narednu utakmicu sa Švedskom.

Tijana Filipović: Bolje nego protiv Italije
Odigrale smo bolje nego protiv Italije. Rezultat je mogao biti povoljniji. Za nešto više nam je trebao mirniji pas i konkretnija završnica. U ovakvim utakmicama, sa jakim protivnicima morate biti racionalni i iskoristiti svaku polušansu koja se ukaže, jer ih je malo. Švedska ima sličan stil, favorit je u grupi, ali to nam je motiv više da se pokažemo u pravom izdanju.

 

TABELA
ŠVEDSKA   2 1 1 0 4:2 4
NORVEŠKA 2 1 1 0 4:2 4
ITALIJA    2 1 0 1 3:2 3
SRBIJA       2 0 0 2 0:5 0