Omladinke na korak do velikog uspeha, pobedile Vels 3:1, sa Danskom za plasman na EP

05.04.2018.

Na korak do velikog uspeha, omladinke pobedile Vels 3:1, potrebna pobeda nad Danskom za plasman na EP

STRELCI: 1:0 Tijana Filipović 39, 2:0 Alegra Poljak 56, 3:0 Miljana Ivanović 65, 3:1 Tomas 78. Sudija: Volka Ciareška (Belorusija). Stadion: Serđo Konseisao u Koimbri. Gledalaca: 100. Žuti kartoni: Vudhem 62, Vajn 68. (Vels).

SRBIJA: Cetinja, Vučković, Miladinović, Kardović, Mostarac, Poljak, Savanović, Ivanović (od 90. Baka), Filipović, Frajtović (od 76. Petrović), Brusin (od 68. Burkert).

VELS: Klark, Dejvis, Dženkins, Riči, Vajn, Tomas (od 80. Horel), Čivers, Vudhem, Sibanda, Pajk, DŽons (od 65. Karpanini).

Omladinke Srbije zasluženo su pobedile vršnjakinje iz Velsa i stigle na korak do sjajnog uspeha. U poslednjoj utakmici sa Danskom odlučivaće o prvaku grupe i učesniku finalnog turnira u Švajcarskoj. U drugoj utakmici Danska je pobedila Portugal 4:1. Samo pobeda vodi Srbiju na Prvenstvo Evrope. Naše Omladinke su i protiv Velšanki potvrdile klasu, dominirale su na terenu i u svim elementima bile bolje od današnjeg protivnika. Ova generacija je u kadetskom uzrastu već ostvarila veliki uspeh, plasmanom na Prvenstvo Evrope u Belorusiji 2016. godine. Ukoliko ponove veliki uspeh, biće prva generacija u srpskom ženskom fudbalu koja je ostvarila plasman na finalni turnir u obe kategorije, omladinskoj i kadetskoj. Stručni štab na čelu sa Bojanom Vučkovićem sprema taktiku za odlučujući duel sa Danskom. Sudeći po dosadašnjim rezultatima imamo prava na optimizam. Koordinator za ženski fudbal Nikoslav Bjegović je svestan da naše omladinke još nisu završile posao u Portugalu: – Želim da pohvalim stručni štab i sve igračice na dosadašnjim igrama i zalaganju. I protiv Velsa su potvrdile kvalitet i prava je šteta što rezultat nije bio mnogo ubedljiviji, jer su to apsolutno zaslužile na terenu. Ukoliko protiv Danske ponovimo današnju igru siguran sam u uspeh. Verujemo u ovaj tim.