Vesti

ODRŽANA SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

31.05.2022.

U prostorijama Sportskog centra u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora FSS kojom je predsedavao zamenik predsednika naše organizacije Nenad Bjeković.

Od važnijih odluka izdvajamo:
Usvojen je Pravilnik o registraciji, statusu i transferu igrača FSS koji je usklađen sa novim Statutom FSS i odgovarajućim Pravilnikom FIFA.

Doneta je odluka o sistemu stalnih takmičenja FSS, propozicije takmičenja Super i Prve lige Srbije za takmičarsku sezonu 2022-23, kalendar takmičenja FSS u muškoj i ženskoj konkurenciji za takmičarsku sezonu 2022-23, kao i brojne prateće odluke neophodne za početak nove takmičarske sezone.

Kada je reč o propozicijama, najvažnije novine odnose se na baraž utakmice u kojima se pored uvođenja obavezne VAR tehnologije, ukida pravilo gola u gostima. Od sledeće godine, klubovi Prve lige Srbije moraju da prođu postupak licenciranja, što je najavljeno prošle godine.

Sezona 2022-23 počeće nedelju dana ranije u odnosu na prethodnu, dakle 9. jula, zbog Svetskog prvenstva u Kataru, a završetak jesenjeg dela predviđen je za 13. novembar 2022. godine. Prolećni deo sezone počeće 4. februara 2023, a završiće se 27. maja 2023. godine.

Finalna utakmica Kup Srbije igraće se 3. juna 2023. godine.

Utvrđen je nacrt pravilnika o takmičenju koji će biti na javnoj raspravi u naredne dve nedelje.

Pomeranje termina početka prvenstva, uslovilo je i pomeranje početka prelaznog roka za jednu nedelju u odnosu na prethodnu sezonu.