Vesti

ODRŽANA SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

19.08.2021.

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao zamenik predsednika Nenad Bjeković.

Izdvajamo najvažnije odluke. Usvojen je Predlog Statuta Fudbalskog saveza Srbije koji je prosleđen na usvajanje Skupštini FSS. Utvrđen je Predlog Poslovnika o radu Skupštine FSS i upućen Skupštini FSS.  Vanredna sednica Skupštine FSS biće održana 28. avgusta u Sportskom centru FSS .

Članovi IO izrazili su zadovoljstvo startom nove sezone, dosadašnji tok prvenstva je na visokom nivou, znatno boljem nego ranijih sezona. Zajednica klubova kroz saradnju sa FSS čini sve da svake godine takmičenje bude kvalitetnije i bolje u raznim segmentima.

Konstatovano je da se Srbija pridružila velikoj porodici evropskih saveza i liga koje koriste VAR tehnologiju u svom najjačem takmičenju. Zahvaljujući zajedničkom angažovanju FSS,  Arenasport i Telekoma Srbija, VAR sistem je uveden u rekordnom roku. U septembru 2020. godine potpisan je ugovor sa Terra Adria, a u julu 2021. su bile prve implementacije i primene VAR sistema. Cilj je da svi klubovi imaju isti tretman. Srbija po oceni mnogi relevantnih faktora  ima jedan od najmodernijih VAR sistema u Evropi. Svima u FSS imponuju pohvalne reči FIFA koja je izrazila svoje zadovoljstvo početnom fazom projekta, kao i UEFA, čiji je šef Sudijske komisije, Roberto Rozeti, u nekoliko navrata pokazao interesovanje za tok funkcionisanja VAR sistema u Srbiji.

Usvojena je odluka o predlogu  raspodele sredstava od TV prava klubovima Super i Prve lige Srbije. Konačnu odluku o načinu raspodele sredstava doneće Izvršni odbor Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije.

1.KLUBOVI – TV PRAVA  5.500.000

FK Crvena zvezda 800.000

FK Partizan 800.000

Ostali klubovi Super lige (14) po 250.000 (ukupno 3.500.000)

Klubovi Prve lige (16) po 25.000 (ukupno 400.000)

2.SLUŽBENA LICA  1.100.000

3.ZAJEDNICA 400.000

Troškovi funkcionisanja 310.00

Lopte za klubove 90.000

UKUPNO 7.000.000

NAPOMENA: Iznos je u evrima

Usvojena je dopuna člana 31.Pravilnika o radu Arbitražnog suda Fudbalskog saveza Srbije, tako što se dodaje stav 5. koji glasi: „Protiv arbitražne odluke iz stava 3. ovog člana Pravilnika, može se izjaviti vanredni pravni lek – Zahtev za preispitivanje arbitražne odluke Sportskom sudu u Lozani (CAS). Strana u postupku, nezadovoljna donetom odlukom, može u roku od 21 dana od dana prijema pisanog otpravka odluke, izjaviti vanredni pravni lek – Zahtev za preispitivanje arbitražne odluke Sportskom sudu u Lozani. Izjavljeni Zahtev ne odlaže izvršenje donete arbitražne odluke“.

Prihvaćen je predlog FIFPro organizaciji o aktivaciji aplikacije „Red Button“ koja treba preventivno da otkriva nameštanje fudbalskih utakmica i da zaštiti igrače od bilo kakvih pritisaka od strane pojedinaca da učestvuju u tim nečasnim radnjama.

Određene su cene ulaznica za predstojeću kvalifikacionu utakmicu koju „A“ tim Srbije igra protiv Luksemburga 4. septembra na stadionu „Rajko Mitić“.

Jug i Sever 300 din.

Istok bok 500 din.

Istok centar 800 din.

Zpada bok 800 din.

Zapad centar 1.000 din

VIP 5.000 din.