Arhiva

ODRŽAN SEMINAR O BEZBEDNOSTI

08.02.2017.

Unapređenje saradnje u oblasti organizacije sportskih priredbi i primena zakona o privatnom obezbeđenju

Na inicijativu FS Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova u prepunoj sali Sportskog centra FS Srbije u Staroj pazovi održan je seminar o bezbednosti.

Glavne teme bile su unapređenja saradnje u oblasti organizacije sportskih priredbi i primena zakona o privatnom obezbeđenju (na snazi od 1. januara ove godine). Prisutne je na početku seminara u ime FS Srbije pozdravio generalni sekretar Jovan Šurbatović.

– Fudbalski savez Srbije kao najveća i najbrojnija sportska organizacija u Srbiji naročitu pažnju poklanja aspektu bezbednosti. U protekloj godini zajedno sa Ministarstvom unutrašnih poslova mnogo smo radili na unaređenju i podizanju nivoa organizacije utakmica sa posebnim osvrtom na sigurnost, kako publike tako i svih ostalih učesnika događaja. Pojačani angažman doprineo je činjenici da u protekloj godini nije bilo većh problema i da je napravljen korak napred. Pokazalo se da su preventivne mere kao i zajednički rad svih bezbednosih struktura sa klubovima i FS Srbije dali rezultat. Zahvaljujem pripadnicima MUP-a čija je uloga najznačajnija za bezbednost na sportskih priredbama. Fudbalski savez Srbije ima obavezu da bude predvodnik u organizaciji sportskih priredbi po najvišim standardima. Trudićemo se da budemo spremni za prolećni deo sezone na svim nivoima i da angažujemo sve svoje resurese kao bismo utakmice organizovali u skladu sa novim zakonom – istakao je Šurbatović.

Direktor policije Vladimir Rebić zahvalio je FS Srbije na organizaciji seminara i istakao da dobro organizovane utakmice utiču na ugled naše zemlje u međunarodnoj zajednici i da su policijski službenici spremni da preventivno deluju i odgovore na sve savremene bezbednosne izazove. Dodao je još i to da je na sportskim priredbama koje izazivaju veliku pažnju javnosti prošle godine bilo angažovano oko 41.000 policijskih službenika.

Aktivno su u temama na seminaru, kroz prezentaciju iskustava u organizaciji sportskih događaja i diskusiju, učestvovali i mnogi drugi uvaženi predstavici MUP-a kao i Republičkog javnog tužilaštva uz predstavnike Zajednice Super lige. Bili su tu i predstavnici klubova Super lige, kao i generalni sekretari regionalnih fudbalskih saveza, uz delegacije brojnih granskih saveza – košarkaškog, odbojkaškog, vaterpolo, tenskog i mnogih drugih. Uz generalnog sekretara na seminaru su bili prisutni komesar za bezbednost FS Srbije Ljubisav Sekulić i oficir za integritet Ivan Petrić.