Vesti

U SC FSS ODRŽAN DRUGI KURS ZA ŽENSKE FUDBALSKE TRENERE

24.09.2019.

U Staroj Pazovi je održan drugi Kurs za ženske fudbalske trenere, specijalizovane za rad sa grupama devojčica starosti od 7 do 12 godina. Ovaj kurs je organizovan u saradnji sa Fudbalskim savezom Norveške a u cilju popularizacije i razvoja ženskog fudbala na teritoriji Republike Srbije.

Kurs je trajao četiri dana, u toku kojih su naše polaznice prošle kroz teorijske i praktične delove obuke, koju su vodili norveški instruktori Marit Glesnes i Jarl Torske.

Na kursu je učestvovalo 24 devojke, aktivne igračice, fudbalske sudije i studentkinje Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Učesnice su nakon završenog kursa u svoje lokalne zajednice ponele nova znanja i veštine u oblasti obuke i regrutacije devojčica, kao i opremu za sprovođenje treninga.

U okviru ovog kursa održana su i dva festivala fudbala, na kojima su naše polaznice bile u mogućnosti da usavrše novostečene veštine u direktnom radu sa 140 devojčica – učenica OŠ ”Milan Hadžić” iz Vojke i fudbalerki iz Lazarevca koje trenira polaznica prvog kursa ženskih trenera Ivana Bobić.