Vesti

NIKO KAO SRBIN | PREDRAG RAJKOVIĆ NAJBOLJI GOLMAN FRANCUSKE LIGE 1!

04.05.2020.

https://www.instagram.com/p/B_wAmWMjFCL/?igshid=15nytnf2forvb

Veliko priznanje za Predraga Rajkovića! Golman reprezentacije Srbije izabran je za najboljeg golmana francuske Lige 1!

Zbog pandemije virusa COVID – 19 francuske vlasti donele su odluku i zabranile sve sportske događaje do avgusta,  dovoljno da reaguje i Fudbalska federacija Francuske. U rekordnom roku je doneta odluka da domaći šampionat budu završen, a titula prvaka Francuske pripala je prvoplasiranom Pari sen Žermenu. Dva tima su ispala iz lige, dva su promovisana u nove članove Lige 1, a onda je i „Frans fudbal“ rešio da podeli svoje tradiocionalne nagrade.

Ovaj renomirani list ima svoj način bodovanja kada bira idealnih 11 u sezoni, na osnovu broja nastupa, postignutih golova, asistencija, primljenih golova, žutih i crvenih kartona i još mnogih drugih statističkih podataka. Za sve to se dobijaju ili oduzimaju bodovi i na kraju se dobija sledeći podatak – Predrag Rajković je najbolji golman u francuskom prvenstvu!

Golman Remsa je to mesto zaslužio sa 5.96 bodova, dok je čuvar mreže Marseja Stiv Mandanda ostao malo iza njega (5.92 poena). Odbranu ovog tima čine Amari Traore (Ren), Tijago Silva (PSŽ), Junis Abdelamid (Rems) i Mausa Kaserol (Ren). Na centralnom delu terena su Marko Verati iz PSŽ-a i Eduardo Kamavinga iz Rena, dok su po bokovima dvojica Južnoamerikanaca iz šampionske ekipe – Anhel di Marija i Nejmar. Kilijan Mbape je još jedan očekivani igrač PSŽ-a u ovom timu, dok mu je partner u napadu Visam Ben Jeder iz ekipe Monaka.

Na klupi su ostali Dimitri Paje, Islam Slimani, Idrisa Gaj, Renato Sančes… Podsetimo, Rajković je u debitantskoj sezoni u Ligi 1 upisao 27 nastupa, od čega je na 12 ostao nesavladan!