Vesti

NIKO KAO MITROVIĆ | SRBIN NAJBOLJI STRELAC ČEMPIONŠIPA

22.07.2020.

Fulam našeg Aleksandra Mitrovića nije uspeo da izbori direktan plasman u Premije ligu, ali klub sa Krejven Kotidža ima najboljeg strelca u Čempionšipu. Mitrogol je završio šampionat sa 26 pogodaka, najviše od svih, a njega i Fulam sada očekuje prvi duel u baražu sa Kardifom. Ukoliko pobede tim iz Velsa, Mitrović i drugovi igraće za plasman u Premijer ligu sa boljim iz duela Brentford – Svonsi.

Interesantno je naglasiti da je Aleksandar Mitrović najbolji strelac u svih pet rangova u Engleskoj. Premijer liga još uvek nije završena, ostalo je još jedno kolo, ali teško je verovati da Džejmi Vardi može da ga pretekne. Napadač Lestera je postigao 21 gol do sada.

Sjajni Mitrović ima šansu da u bliskoj budućnosti postane  i najbolji strelac reprezentacije u istoriji.  Mitrović je do sada postigao 34 gola za Srbiju. Do rekorda Stjepana Bobeka dele ga samo četiri pogotka. Mitar je trenutno na trećem mestu najboljih strelaca nacionalnog tima, a drugo mesto dele Milan Galić, Blagoje Marjanović i Savo Milošević, oni su upisali po 37 golova.

Golgeteru reprezentacije Srbije čestitamo na fantastičnim partijama u dresu londonskog kluba i tituli najboljeg strelca u Čempionšipu.