У 21

Никад млађа селекција Србије до 21 године славила у Дохи против Катара -2:1(1:1)

17.12.2017.

СТРЕЛЦИ:0:1 Златановић 17, 1: 1 Вучић (аутогол) 45, 1:2 Денић 81. Стадион у Дохи. Гледалаца: око 1000. Судија: Абдулах Ал Азбах.
КАТАР: Ал Бакри, Салман, Ал Мухаза, Абдуласман Али, Мазед, Дозанде, Ал Бакри, Ал Арави, Хасим Ал Али, Мадибо, Абдула.
СРБИЈА: Остојић, Стевановић, Веселиновић, Ћаласан, Вучић, Мићин, Рачић, Аџић, Пантић, Пантовић, Златановић. Играли су још: Јеврић, Бошњак, Лутовац, Јовељић, С.Јовановић, Месаровић, Денић.
Млада репрезентација Србије савладала је у пријатељском мечу у Дохи репрезентацију Катара, а успех има посебну тежину јер је остварен против селекције која је била састављена од играча до 23 године за разлику од тима селектора Горана Ђоровића који је за ову прилику позвао и неколико најталентованијих 18-годишњака из генерације рођене 1999.године.
Ради се о омладинцима који су успешно прошли први круг квалификација за пласман на Европско првенство и на добром су путу да оправдају епитет једне од наших најталентованијих генерација. И сви они су добили прилику да остваре и свакако памте деби у дресу младе репрезентације, редом Страхиња Бошњак, Страхиња Јовановић, Дејан Јовељић и Ранко Веселиновић.

Млада репрезентација је, дакле, на леп начин ставила тачку на фантастичне резултате у овој години под вођством Горана Ђоровића, јер се „орлићи“ налазе на добром путу да овере пласман на Европско првенство у Италији. После пет одиграних утакмица и исто толико остварених победа, Србија је веома близу циљу који се зове Италија 2019.
И меч у Дохи подмлађена селекција до 21 године почела је сјајно. Играо се 17.минут када смо дошли у вођство после добре акције и завршнице Златановића. Домаћин је изједначио пред сам крај првог дела игре када је лопта ударила Вучића и променла правац. На одлуку се чекало до 81. минута, а сав посао је практично завршио омладинац Страхиња Јовановић, који је фантастично прошао по боку, нанизао тројицу домаћих играча, а онда одиграо повратну лопту до Денића коме је остало само да најави велику радост нашег тима.
Мечу су присуствовали председник ФСС Славиша Кокеза и спортски директор Горан Буњевчевић, а после меча у свлачионицу „орлића“ ушли су да честитају Ђоровићевим изабраницима, тренерска и играчка легенда, Бора Милитиновић и Шпанац Чави Ернандез, који игра за катарски Ал Сад.