А селекција

База Србије на СП у Русији у Светлогорску код Калињинграда

18.12.2017.

Горан Буњевчевић: Избором места, хотела и терена, Савез учинио све да играчи имају одличне услове током учешћа на Првенству света

Фудбалски савез Србије изабрао је базу у којој ће наш најбољи национални тим да борави током Светског првенства у Русији (14.јун – 15.јул), а одлука је да репрезентација борави у Светлогорску, месту у близини Калињинграда.
Светлогорск се налази на 30 минута од аеродрома „Храброво“ у Калињинграду, као и на око 25 минута од центра Калињинграда, односно стадиона „ Калињинград Арена“ где ће Србија (22. јуна) да игра други меч у оквиру Групе Е против Швајцарске. Први сусрет на СП у Русији Орлови играју 17. јуна у Самари против Костарике, а последњи дуел у групи је на програму 27.јуна у Москви, где нас очекује сусрет са Бразилом.
-Место је мирно, веома лепо,омогућава нам пријатан боравак за припрему – истиче Горан Буњевчевић, спортски директор.- Уверени смо да ће играћи имати одличне услове за рад и одмор, односно да ће бити задовољни условима боравка у Русији.

Светлогорск је град препун зеленила, миран, познат као драгуљ балтичког мора и веома атрактивна дестинација за руске и западноевропске туристе. Ради се о месту различитих обичаја, архитектуре, културе европске и руске које заједно живе у хармонији. Град је већим делом смештен у боровој шуми, излази на Балтичко море.
Хотел „Фалке резорт“ у коме ће бити смештена репрезентација Србије лоциран је на узвишењу, на 400 метара од обале мора , а окружен је лепом природом, парком и боровом шумом. Главна хотелска зграда је дизајнирана у стилу замка из пруске ере.
-На два минута од хотела налази се терен на коме ће репрезентација тренирати, налази се у одличном стању. Избором места, хотела и терена мислим да је Савез омогућио играчима заиста сјајне услове током учешћа и боравка на највећем планетарном такмичењу – рекао је спортски директор, Горан Буњевчевић.
У овом тренутку се још изводе одређени радови на терену тренинг центра „Балтија“, граде се свлачионице, али до завршетка ( очекује се да све буде завршено до марта ) све ће бити урађено по ФИФА стандардима, са природном травом, салом за прес конференцију, трибином која прима 500 људи, рефлекторима…..

На крају и информација око удаљености Светлогорска и Калињинграда од Самаре и Москве где ћемо играти прву и трећу утакмицу у групи. Чартер лет за Самару траје два и по сата, а чартер лет до Москве сат и четрдесет пет минута.