Vesti

NENAD BJEKOVIĆ I STEVAN STOJANOVIĆ NA PROMOCIJI KNJIGE "VELIKI PANTA" | SEĆANJE NA PROŠLOST KAO ZALOG ZA BUDUĆNOST

24.06.2021.

 

Knjiga o velikanu , jednom od najvećih na prostoru bivše Jugoslavije, legendarnom golmanu Vojvodine, Iliji Panteliću, kao sećanje na najveće asove srpskog i jugoslovenskog fudbala, ali i kao zalog za generacije koje dolaze. Zaslužio je to „Veliki Panta“, čovek koji je učestvovao u najvećim uspesima svoga kluba (šampion), ali i reprezentacije (vicešampion Evrope). Sve iz pera sjajnog novinara Miroslava Gavrilovića. U hotelu „Novi Sad“, promociji knjige prisustvovali su i zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković i direktor „A“ reprezentacije Stevan Stojanović.

Tim povodom, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović primio je danas velikane jugoslovenskog i srpskog fudbala koji su posetili Novi Sad. Sećanje na velikog golmana i čoveka oživeli su istinske legende Dragan Džajić, Nenad Bjeković, Mika Radosav, Stevan Stojanović, Mirsad Fazlagić, Faruk Hadžibegić i Vasa Pušibrk. Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović je izrazio zadovoljstvo što je domaćin proslavljenim asovima, poručivši da su oni fudbalski heroji mnogih generacija.

Evocirajući uspomene na događaje i utakmice koje su ostavile najveći trag u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala, sagovornici su se saglasili da je monografija „Veliki Panta“ značajno delo koje je znak poštovanja i zahvalnosti za sve što je Ilija Pantelić, legendarni golman Vojvodine, jugoslovenske reprezentacije i velikih evropskih klubova, uradio za naš fudbal. Sastanku je prisustvovao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević.