Vesti

UEFA IZBOR NAJVEĆIH TALENATA | PAVLOVIĆ I VLAHOVIĆ JEDINI SRBI NA LISTI "50 ZA BUDUĆNOST"

02.01.2020.

Zvaničan sajt Evropske kuće fudbala sproveo je analizu širom kontinenta i došao do liste najvećih talenata pod nazivom „50 za budućnost“, a na njemu se nalaze i dva bisera iz Srbije. Strahinja Pavlović,  18-godišnji štoper, koji je igrama pre svega za Partizan, zatim i za mladu reprezentaciju skrenuo pažnju na sebe, i Dušan Vlahović, napadač Fjorentine.

U obrazloženju zbog čega bi planetarna javnost trebalo da obrati pažnju na Pavlovića tokom 2020, UEFA ističe: „Bio je standardan štoper Partizana tokom 2019, očekuje se da u 2020. pređe u Monako i da debituje za seniorsku reprezentaciju Srbije“. Da je Strahinja u odabranom društvu potvrđuju imena Ansua Fatija (Barselona), Mejsona Grinvuda (Mančester junajted), Dejana Kuluševskog (Juventus), Mirona Boadua (AZ), Gabrijela Martinelija (Arsenal)…Pored Pavlovića, na listi od 50 najvećih talenata, po oceni UEFA, nalazi se još jedan izdanak Partizanove škole fudbala. Dušan Vlahović, sve češći starter Fjorentine.


„Visoki napadač je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Partizanom kad je imao samo 15 godina, a u drugoj sezonio u Firenci ispunjava obećanje da je „novi Ibrahimović“, hvale u Nionu mladog centarfora.

Pavlović i Vlahović su jedini Srbi na listi UEFA. Od igrača iz regiona tu su još Hrvati Domagoj Brdarić iz Lila i Nikola Moro iz Dinama, Rumun Denis Man iz FCSB-a, Mađar Dominik Šobošlaj iz Salcburga…