Vesti

NAGRADA FSS | LUKI STOJANOVIĆU RUČNI SAT ZA GOL KOJI SE PAMTI (VIDEO)

26.01.2020.

Lepo iznenađenje priredili su članovi medijskog sektora FSS prvotimcu Čukaričkog Luki Stojanoviću. Neposredno pred početak kontrolne utakmice na Kipru protiv Trenčina, jednom od najiskusnijih igrača tima sa Banovog brda uručen je G-shock sat, kao nagrada za fantastičan gol protiv Crvene zvezde.
Stojanović je na maestralan način spustio zavesu na jesenji deo sezone kada je šutem sa preko 50 metara uhvatio na spavanju Milana Borjana i postigao gol koji će sigurno ući u anale srpskog fudbala.
S obzirom da je utakmica između Crvene zvezde i Čukaričkog igrana u odloženom terminu, FSS je organizovao izbor najlepšeg gola naknadno odigranih kola, a Stojanović je ubedljivo pobedio u konkurenciji Srđana Šćepanovića iz Proletera i Alekse Vukanovića iz Crvene zvezde.
„Baš ste me iznenadili, znao sam da ću dobiti sat, ali nisam očekivao da će to biti na Kipru. Na početku sezone ste mi dali crni G-shock i drago mi je što sam sada dobio crveni, da me još više podseća na gol protiv Crvene zvezde. Sve je bilo u deliću sekunde, prihvatio sam loptu i setio se reči mog cimera Nemanje Belića da Borjan često izlazi van svog šesnaesterca i da pokušam to da iskoristim. Šutnuo sam i pogodio, a stručnjaci su kasnije izmerili da je bilo sa 57 metara udaljenosti. To mi je svakako najlepši i najdraži gol u karijeri. Nadam se da će biti glavni favorit i za Gol sezone, mada su Nikola Drinčić i Tomane takođe postigli velemajstorske pogotke. Hvala puno Fudbalskom savezu Srbije, postizao sam lepe golove i dok sam igrao u Portugalu, Belgiji i na Kipru, ali nigde osim u Srbiji strelci ne dobijaju poklone za svoja remek-dela“- izjavio je Luka Stojanović, rekorder ove sezone po broju osvojenih satova za Gol kola u Linglong Super ligi Srbije.
„Ukoliko nastavi ovako, Luka i ja ćemo otvoriti prodavnicu satova“ – našalio se Stojanovićev cimer Nemanja Belić.