A selekcija

Muslin i Ivanović iz Beča: Došli smo da pobedimo

05.10.2017.

Sve ćemo da uradimo kako bi došli do tri boda, ali znamo da neće biti lako i da će oni biti rasterećeni, verujemo u kvalitet koji imamo

Od dana kada je započela svoje putovanje do Rusije, reprezentacija Srbije sanja trenutak koji sa sobom nosi oktobarska noć u Beču. Orlovi sutra u austrijskoj prestonici igraju meč vredan povratka među najbolje selekcije sveta, a selektor Slavoljub Muslin i kapiten Branislav Ivanović ističu da je Srbija spremna da na pravi način završi kvalifikacije i obraduje fudbalsku naciju.
Poslednjoj konferenciji za medije na stadionu Ernst Hapel prisustvovao je veliki broj predstavnika medija, a nju je otvorio srpski selektor…
-Srbija je došla u Beč da pobedi i sve ćemo da uradimo da dođemo do tri boda, ali isto tako znamo da je to lakše reći nego uraditi. Za mene je Austrija na početku kvalifikacija bila najopasniji rival, očekivao sam da će biti naš najozbiljniji protivnik u borbi za odlazak u Rusiju, ali ne znam zašto na kraju tako nije ispalo. U Beogradu je bila dobra utakmica, imali smo i mi i oni dosta prilika, videli smo veliki broj golova, na kraju smo, ipak, mi slavili. Očekujem i sada veoma težak meč, a ja kao i uvek do sada, verujem u moj tim i njegovu želju da ostvari dobar rezultat. Hteo bih na kraju da apelujem i na naše navijače, da navijaju za nas, ali da pokažu poštovanje i prema protivniku. Očekujemo veliku podršku – rekao je Slavoljub Muslin.
Kapiten Branislav Ivanović se složio sa izlaganjem selektora i samo dodao…
-Što se tiče tima, svi smo spremni i svako ko izađe na teren sigurno će da pruži svoj makismum – naglasio je Ivanović.

Austrija ima mnogo unutrašnjih problema, a novinare je zanimalo da li sve to može da utiče na izdanje Arnautovića i drugova…
-Nekada se desi da ekipa koja ima mnogo problema, želi da ih prevaziđe i upravo zbog toga ovaj meč može biti mač sa dve oštrice. I bez obzira što ne mogu da računaju na neke igrače, sigurno da oni koji dobiju priliku imaće ogroman motiv da se pokažu. Dakle, kada gledamo meč koji nas očekuje, onda ne računamo na njihove probleme, nego na naš kvalitet – jasan je bio Slavoljub Muslin koji je dodao da se Filip Kostić nalazi u trenažnom procesu a posle večerašnjeg treninga doneće odluku da li će biti u timu za meč sa Austrijom.
Novinari su primetili da je Srbija tokom kvalifikacija promenila mnogo centralnih defanzivaca,a primera radi sutra u timu neće biti startera iz Dablina, Jagoša Vukovića i Nikole Maksimovića…
-Na to smo bili primorani, ali ekipa je upravo zato i dobra što ima igrače koji mogu brzo da se prilagode. Ja se nadam da ćemo uspeti da sačuvamo svoj gol i tako završimo pola posla – istakao je Branislav Ivanović.

Domaći izveštači su podsetili našeg selektora da njihova selekcija ima u svojim redovima dvojicu igrača sa srpskim korenima, ali i da reprezentacija Austrije nema problem pritiska pred meč sa Srbijom…
-Zato sam i rekao da nas očekuje težak posao, jer će oni biti rasterećeni sa željom da daju sve od sebe i pobede, a mi smo ti koji imamo imperativ pobede, jer sa tri boda definitivno bi overili plasman na Svetsko prvenstvo. Istina, imamo i meč sa Gruzijom, ali mi želimo sve da rešimo sada.
Kapiten Ivanović je rekao da Srbija zaslužuje mesto na kome se sada nalazi…
-U ovim kvalifikacijama smo pokazali nivo koji je vredan učešća na Svetskom prvenstvu. Ostalo je da sve to potvrdimo ali kako je već rekao selektor, lakše je to reći nego uraditi. Mi smo spremni da do kraja sve obavimo na najbolji mogući način.

Na kraju i jedno zanimljivo pitanje za selektora Muslina a odnosi se na Dragovića i Arnautovića: da li bi imali mesta u reprezentaciji Srbije?
-Svakako. Nema trenera koji ne bi poželeo da ima takve igrače u svojoj reprezentaciji. Naravno da bi imali mesta u selekciji Srbije – rekao je uz osmeh Slavoljub Muslin i sa kapitenom Ivanovićem požurio na poslednji trening našeg nacionalnog tima.

PODRŠKA OD PIKSIJA
Sa Orlovima je u Beč stigao i Dragan Stojković – Piksi, Zvezdina zvezda, nekada predsednik Fudbalskog saveza, sada trener u Kini. Poslednji laureat FSS za trenera godine došao je da podrži Ivanovića i drugove …
-Mislim da smo onom velikom pobedom u Dablinu završili važan deo posla – rekao je Dragan Stojković.- Nalazimo se pred ciljem i uspehom koji se zove plasman na Svetsko prvenstvo. Uveren sam da će selektor i igrači na pravi način sve privesti kraju. A što se tiče Austrije, oni za mene neočekivano rano ispali iz svih kombinacija za odlazak u Rusiju.