U 18

Mlađi omladinci u drugom meču remizirali sa Uzbekistanom -2:2(1:1)

20.04.2017.

 

STRELCI:1:0 D.Joković 6, 1:1 Saidazimov 28, 1:2 Muidinov 50, 2:2 Joveljić (iz jedanaesterca) 77. Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi. Gledalaca: oko 100. Sudija: Ivan Stamenković. Pomoćnici: N.Novaković, Goran Bogićević.
SRBIJA:Đekić, M.Ilić (od Maskimović), Đorđević (od 66. Popović), D.Jovković (od 90. Kojić), S.Ilić (od 60. Terzić), Petrović, Stanojev (od 60.), Meletios, Joveljić, L.Nikolić, Živković (od 60. V.Jovković).
UZBEKISTAN:Kiličev, Satov, A.Jokubov (od 46. Muidinov), Izatov, Saidazimov (od 46. Sobirjonov), Kenibaev, I. Julodošev, Jumakulov (od 80. Sagdulaev), Askarov, Abdusalomov (od 62. R.Juldošev), Ahmedov.
Posle pobede u prvom meču, mlađa omladinska selekcija Srbije koja se priprema za prvi krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, odigrala je nerešeno sa vršnjacima iz Uzbekistana.
Srbija je povela u ranoj fazi utakmice, posle prekida, pred golom gostiju najbolje se snašao Dušan Joković. Uzbekistan se pokazao kao veoma dobar rival, a preokret je najavio lepim golom Saidazimov.Početak drugog dela pripao je takođe gostima koji su dobro kombinovali, a konfuziju u našoj zadnjoj liniji iskoristio je u 50. minutu Muidinov. Naši momci su došli do izjednačenja posle novog prekida, ovoga puta iz jedanaesterca, a strelac je bio Joveljić.
Ovu generaciju naših igrača očekuju nove dve provere u maju kada će u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi gostovati reprezentacija Češke. U prvom krugu kvalifikacija za plasman na EP Srbija se nalazi u Grupi sa Republikom Irskom (domaćin turnira), Azerbejdžanom i Kiprom, a mečevi se igraju u oktobru.