U 18

Mlađi omladinci Miloša Velebita deklasirali Francusku -3:0(0:0)

03.06.2017.

STRELCI: 1:0 Joveljić 57, 2:0 Joveljić 81.(iz jedanaesterca), 3:0 Živković 90+2. Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi. Gledalaca: oko 300. Sudija: Srđan Jovanović. Pomoćnici: M.Mihajlović, U.Stojković (Srbija).
SRBIJA: A.Popović (od 87. Čupić), S.Veličković, Jovković, Mičević (od 85. Devetak), Terzić (od 87. Tričković), Kojić (od 87. Đorđević), L.Nikolić (od 87. Živković), Maksimović (od 46. Mišković), Joveljić(od 87. Zličić), L.Ilić (od 87. Matijević), Stanojev(od 78. Parađina).
FRANCUSKA: Dijuf, Dembele (od 46. Abdalah), Koza (od 46. Bezile), Kamara, Žagadu, Nguiamba (od 78. Žegali), Dijabi, Gvenduzi, Maulida, Bernede, Žuan (od 82. Luvambo).
I bez nekoliko standardnih igrača, mlađa omladinska reprezentacija Srbije koja se priprema za jesenji start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pružila je veoma dobru partiju u meču sa Francuskom. U prvom delu susreta nije bilo mnogo prilika za gol, gosti su imali nešto veći posed lopte, ali izabranici selektora Miloša Velebita uglavnom su imali kontrolu igre.Pohvale za sjajnu reakciju u tom delu igre idu na adresu golmana Popovića koji je sjajno reagovao posle jednog dobrog pokušaja Francuza.
U nastavku je Srbija prva uspela da pripreti a sudija Jovanović možda i ne bi pogrešio da je jedan start nad Stanojevim okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu. Za realizaciju se, ipak, pobrinuo Dejan Joveljić, dobio je dobar pas posle greške Francuza na sredini terena i lako rešio situaciju jedan na jedan. Francuzi su pripretili udarcem sa nekih 12-13 metara ali ponovo je Popović fenomenalno reagovao. Srbija je do kraja meča delovala sigurno, a nagrada za dobro izdanje stigla je u 81. minutu kada je sudija Jovanović opravdano pokazao na jedanaesterac. Siguran realizator bio je Dejan Joveljić. Konačan ishod postavio je Kristijan Živković u sam smiraj meča i tako stavio tačku na veoma dobro izdanje naših momaka protiv selekcije Francuske. Pobeda vredna za samopouzdanje koja dobija na težini, jer je ostvarena protiv jake selekcije bez nekoliko igrača koji imaju zapaženu ulogu u ovoj generaciji.
Prvi krug kvalifikacija ova generacija (igrači rođeni 1999. i mlađi) igra u oktobru, domaćin turnira biće Republika Irska, a rivali još selekcije Azerbejdžana i Kipra.