A selekcija

MLADEN KRSTAJIĆ: ZASLUŽEN REMI, SRBIJA DA BUDE PONOSNA NA OVE MOMKE

25.03.2019.

Dva remija, protiv dve fudbalske sile, Nemačke u prijateljskom meču, zatim i Portugala na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, veliki su rezultati Srbije.

-Sama utakmica je donela ono što smo i očekivali. Jak Portugal, dobro organizovanu Srbiju, disciplinovanu. Povreda Ronalda je poremetila njih, koliko i nas povreda Gaćinovića. Kada se sve sabere i oduzme mislim da je rezultat bio realan,a Srbija treba da bude ponosna na ove momke.

Portugalske novinare interesovalo je da li je bio penal za Portugal?

-Nisam dobro video, to je pitanje za sudiju. A što se tiče Ronalda, da li je nedostajao Portugalu, morate da znate da nismo imali Kolarova, Matića, Fejsu, Kostića, Prijovića, Gaćinovića…. a mi nemamo ogroman izbor igrača kao neke druge zemlje. Zbog toga i ovaj rezultat ima na težini.

Domaće izveštače zanimalo je i mišljenje selektora Krstajića o potencijalu Andrije Živkovića koji nastupa za Benfiku…

-Živković je pravi igrač, ali neophodna mu je veća minutaža u klubu kako bi bio još bolji.

Srbija je osvojila bod, Portugal posle Ukrajine nije pobedio ni Orlove, a Ukrajina je večeras slavila u Luksemburgu posle mnogo sreće…

-Pokazatelj ove utakmice, ali i one u Luksemburgu gde je Ukrajina pobedila u 93.minutu govori da će grupa biti neizvesna. Ovaj rezultat je dobar za nas, atmosferu i samopouzdanje. Bod nam mnogo znači za ono što nas čeka u junu protiv Litvanije i Ukrajine. Nema euforije posle ovih rezultata protiv Nemačke i Portugala, očekujem da se povređeni igrači oporave i da u kompletnom sastavu dočekamo junske utakmice koje nam mnogo znače za dalji tok kvalifikacija – ne ostavlja dilemu selektor Mladen Krstajić