A selekcija

MLADEN KRSTAJIĆ POSLE MEČA U VILJNUSU

07.09.2018.

Srbija je pobedom startovala u Ligi nacija, a selektor Mladen Krstajić je mogao da bude zadovoljan rezultatom Orlova.

-Hteo bih da čestitam mojim igračima na zasluenoj pobedi, a igračima Litvanije na fer i korektnoj igri. Očekivali smo tešku utakmicu, jer Litvanija nije imala šta da izgubi, a igrali smo na terenu koji nam nije omogućavao da napravimo još bolju igru. Prvo poluvreme smo igrali sasvim korektno, zaslužemo smo dali gol, imali još prilika ali ima stvari koje moramo da popravimo.U nastavku smo počeli dobro, a onda oko 60 minuta nas uhvatila mala nervoza. Došlo je i do prinudne izmene, Kolarov- Rodić, a oni su imali neke polukontre koje nisu iskoristili.U poslednjih 15 minuta smo ušli nesigurno u završnicu meča, zbog nekih loših dodavanja koja ne smeju da se dešavaju i to su situacije iz kojih moramo da izvučemo pouke.Malo nas je u tu situaciju doveo neiskorišćeni drugi penal. Uglavnom, čeka nas Rumunija i očekujem da ekipa pokaže još jači karakter, jer nas očekuje dobar protivnik – rekao je selektor Mladen Krstajić.

Kako mogu da se objasne greške u odbrani…

-Sve se dešavalo posle neiskorišćenog penala, posle čega Litvanci nisu imali šta da izgube, usledile su duge lopte, polukontre.Uvukla se nervoza, nesigurnost.

Šta sve treba dase popravi za meč sa Rumunijom…

-Treba da kontrolišemo igru svih 90 minuta, da imamo mirniji posed lopte. Nedopustivo je i da posle kornera za nas uslede kontre koje nam ugrožavaju gol.  Ne treba da uđemo u trku sa protivnikom,tako da nekih 15 minuta treba da nam bude za nauk, da se ne ponove.

Nismo potvrdili vođstvo, bilo bi lakše…

-Činjenica da je ova ekipa prvi put zajedno I da je bilo mnogo mladih igrača. Međutim, neke stvari ne mogu I ne smeju da se dešavaju, veoma je važno da igrač bude prisutan I ima koncentraciju svih 90 minuta. Radi se o individulanim greškama, koi h ne ispravi neće igrati,ko ih ispravi, igraće. Jednostavno, moramo imati koncentraciju svih 90 minuta. I to nema veze sa godinama, da li je u pitanju mlađi ili stariji igrač.