Vesti

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA U VLADI REPUBLIKE SRBIJE, ALEKSANDAR VULIN, POSETIO ORLOVE U STAROJ PAZOVI

31.08.2021.

Uoči polaska u Debrecin na prijateljsku utakmicu protiv Katara, reprezentaciju Srbije u Sportskom centru FSS u Straoj Pazovi posetio je ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin.
Tom prilikom, ministar Vulin je poželeo selektoru Stojkoviću i njegovim pulenima mnogo uspeha u predstojeće tri utakmice, naročito dve kvalifikacione protiv Luksemburga i Republike Irske.

Prijatno iznenađen posetom uvaženog gosta, selektor Stojković je poručio da će njegovi momci učiniti sve da još jednom obraduju naciju i da pobedama u Beogradu 4. septembra i u Dablinu tri dana kasnije, načine veliki korak ka Mundijalu u Kataru 2022. godine.

„Svi mi koji se bavimo fudbalom, imamo veliku privilegiju. Ovi momci će to najbolje da shvate kada završe karijere, da su imali čast da predstavljaju svoju zemlju. To retko ko može i to je ono što te čini velikim. A kad si već na tom poslu, onda daj svoj maksimum. Ne zbog sebe, već zbog tvojih roditelja, porodice, dece, zbog unuka sutra koji će da čitaju i da budu ponosni na ono što si postigao u dresu reprezentacije“ rekao je selektor Dragan Dragan Stojković.

Zajedno sa generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem i direktorom reprezentacije Stevanom Stojanovićem, selektor Stojković je sa ministrom Vulinom obišao prostorije u Sportskom centru FSS, pokazao mu terene, svlačionice, teretanu, fiskulturnu salu, spa centar, a predsednik sudijske komisije Dejan Filipović održao je u VAR sobi kratku prezentaciju načina na koji video-tehnologija funkcioniše ove sezone na terenima Super lige Srbije.

Ministar Aleksandar Vulin je naglasio da će se policija postarati da predstojeće utakmice prođu u najboljem redu i miru, a da je na sportistima da ostvare najbolje rezultate i donesu radost građanima. Poručio je takođe roditeljima da ne dozvole da im policija vaspitava decu i da moraju obratiti pažnju s kim se druže i u kakvom se društvu kreću. Prema njegovim rečima, negativne pojave u sportu suzbijaju se uz striktno poštovanje zakona i država je pokazala da je sposobna i spremna da se obračuna sa svakim nasilnikom, ali ono što je teže zaustaviti je govor mržnje i to je nešto sa čim celo društvo mora da se bori i da takvo ponašanje osudi.