A selekcija

TUMBAKOVIĆ:PUNO VIŠE SMO OČEKIVALI U REZULTATSKOM SMISLU, TADIĆ: RAZOČARANI SMO(VIDEO)

07.09.2019.

Selektor Ljubiša Tumbaković je posle utakmice bio delimično zadovoljan određenim aspektima igre Srbije, naročito u prvih 45 minuta.

„Matematički još imamo šanse i dok je tako treba se boriti. Međutim, puno više smo očekivali od večerašnje utakmice u rezultatskom pravcu. Portugalija je stvarno maestralna ekipa. Velika grupa pojedinaca, koja iz svojih individualnih sposobnosti može da reši utakmicu. Naš kvalitet, koji se odnosio na njihove uslovno rečeno slabosti, možda je mogao da rezultuje da smo imali mirniji pas u prvom poluvremenu. Kažem, matematički nismo ispali, ali grupa je takva da pored ovakve Portugalije i rezultatski ubedljive Ukrajine…“

U poslednja dva meča primili smo devet golova…
„Uvek je odbrana bila problem. Ne kod ove naše reprezentacije, nego i kod ranijih. A tu se gradi rezultat… Kad si čvrst i temeljan u odbrani, onda je sve lakše. Ipak je to neki proces. To što smo primili četiri gola, to je za analizu. Svakako treba eliminisati te greške. Ako ima nešto dobro onda je to što smo dali dva“.

Što se tiče rezultata, selektor ističe – zaslužena pobeda Portugala.
„Kad pogledate izmene njihove, sve vam je jasno, kakav potencijal oni imaju. Ne u prvih 11, nego u celoj postavi. Zasluženo su dobili. Možda smo mi mogli bolje da prođemo, da nismo primili taj prvi gol, ali to je sve: da nismo, da nismo… Kapa dole Portugaliji“.

Bilo je i pitanje o ofsajdu Kristijana Ronalda kod trećeg gola gostiju.
„Nikad ne komentarišem suđenje. On je jedan od najboljih svetskih sudija. Mislim da se Portugalija vrlo lagodno osećala ovde kod nas, imala potpunu kontrolu. Komentarišem igru, ne kvalitet suđenja… Interesantno je da svaki put kad smo hvatali rezultatski priključak, kad smo eventualno mogli da poremetimo tu njihovu stabilnost, uvek je Portugalija napravila tu razliku. Nek je i taj treći gol bio ofsajd, četvrti već…“, rekao je selektor Ljubiša je Tumbaković.

Dušan Tadić je dva puta asistirao, ali to nije bilo dovoljno da ishod bude povoljniji po nas…
„Veliko razočarenje… Lepo što je bio pun stadion, ali razočarani smo. Hteli smo pozitivan rezultat, nije se desilo i razočarani smo. Portugal je ekipa sa puno kvaliteta, kažnjava svaku grešku, a mi smo ih napravili previše“.

Utisak je da smo zaslužili više…
„Hteli smo da budemo kompaktni, imali smo neke prilike da ih ugrozimo. Falilo je malo koncentracije u završnim odlukama. Kada smo mogli da se vratimo, primali smo gol, to nas je preseklo“.

Moraćemo izgleda težim putem do Prvenstva Evrope…
„Realno, teško ćemo kroz ove kvalifikacije do EURA. Portugalci i Ukrajinci ovakvu šansu neće iskoristiti“.