A selekcija

LIGA B NACIJA | LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ I STEFAN MITROVIĆ PRED MEČ SA MAĐARSKOM (VIDEO)

10.10.2020.

Posle velike i značajne pobede u Oslu protiv Norveške i izborenog finala baraža za plasman na Prvenstvo Evrope, meča protiv Škotske 12. novembra u Beogradu, najbolja reprezentacija Srbije u nedelju se sastaje sa Mađarskom u okviru Lige B nacije.

Pred poslednji trening Orlova na video-konferenciji su bili selektor Ljubiša Tumbaković i defanzivac Stefan Mitrović koji je prvi odgovarao na pitanja. A prvo se odnosilo na utiske iz duela sa Norveškom…

-Treba da budemo ponosni na način kako smo odigrali meč u Oslu i izborili plasman u finale baraža – rekao je Mitrović.

O formaciji sa trojicom defanzivaca u poslednjoj liniji…

-Odlično se snalazimo, u klubu igram u toj formaciji, a u reprezentaciji mi je još lakše jer pored sebe imam odlične igrače, iskusnog Kolarova koji u klubu takođe igra u tom sistemu. I biće sve bolje iz utakmice u utakmicu.

Pred nama je meč sa Mađarskom, da li je posle meča u Oslu došlo do pražnjenja…

-U dresu Srbije se ne biraju utakmice, motiv je uvek veliki i moramo se ozbiljno spremiti za svaku utakmicu i osvojiti što više bodova u ovoj grupi Lige nacija.

Koliko poznaje napadače mađarske selekcije…

-Imaju napadače i sa našeg područja, imaju Salaja i našeg Nikolića koji ima veliko internacionalno iskustvo. Treći napadač je novi igrač Partizana. Uradićemo analizu i spremiti se dobro – jasan je Stefan Mitrović.

Prvo pitanje selektoru Ljubiši Tumbakoviću odnosilo se na to koliko smo upoznati sa kvalitetom Mađara…

-Skautirali smo naravno i Mađarsku, igraju slično kao mi, u toj formaciji, imaju kvalitetan posed lopte, pobedili su poslednje dve utakmice u gostima. Obe ekipe ulaze u meč sa velikom odgovornošću, ali i rasterećeni jer su izborili finale baraža za plasman na Prvenstvo Evrope – rekao je selektor.

Odigrali smo 30 minuta više protiv Norveške, da li to može da utiče na naredni meč koji je takođe zahtevan?

-Može i ne mora da ima značaja, ali sve zavisi od fizičke pripremljenosti igrača i njihovog rada u klubovima. Mislim da ćemo na tom planu spremno dočekati meč sa Mađarskom.

Kod Mađara ima igrača sa naših prostora…

-O njima imam jako pozitivno mišljenje, sjajni su igrači i predstavljaće opasnost po našu ekipu.

Utisak javnosti je da smo u Oslu videli najbolju partiju Srbije u poslednje vreme. Šta je uticalo da vidimo jedno takvo izdanje?

-Dobra priprema i inat, jer su nas mnogi već pustili niz vodu, ambicija i koncentracija svih igrača, kada se sve to sublimira, onda dođe i rezultat.

Može li doći do euforije posle pozitivne reakcije javnosti…

-Ne, sve ovo može samo da nas motiviše. Napravili smo jedan mali korak, čekaju nas sada dve utakmice a onda priprema za Škotsku. Euforija je prošla posle meča u Oslu.

Koliko trijumf u Oslu znači za samopouzdanje?

-Puno.

Opet o Mađarima, možemo li mi ili oni da ugrozimo Rusiju?

-Oni su veoma jaka ekipa, dižu se iz godine u godine, ulažu u infrastrukturu, igrače i naravno da sve to daje rezultat. U našoj grupi svako svakog može da pobedi, a mislim da je i nama i njima prioritet fibale baraža, a nornalno da ćemo učiniti sve da odgovorimo i ovim duelima u grupi.

Da li će biti promena u timu, hoće li priliku dobiti igrači iz drugog plana?

-Naravno da će biti promena, ali mi smo reprezentacija i ne postoje igrači iz drugog plana, nego postoje samo reprezentativci Srbije – rekao je selektor Ljubiša Tumbaković.

Mediji slike sa konferencije i treninga mogu da preuzmu sa linka https://yadi.sk/d/rhGVZeXgAvcfvw uz potpis Foto:FSS