А селекција

ЛИГА Б НАЦИЈА | ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ И СТЕФАН МИТРОВИЋ ПРЕД МЕЧ СА МАЂАРСКОМ (ВИДЕО)

10.10.2020.

После велике и значајне победе у Ослу против Норвешке и избореног финала баража за пласман на Првенство Европе, меча против Шкотске 12. новембра у Београду, најбоља репрезентација Србије у недељу се састаје са Мађарском у оквиру Лиге Б нације.

Пред последњи тренинг Орлова на видео-конференцији су били селектор Љубиша Тумбаковић и дефанзивац Стефан Митровић који је први одговарао на питања. А прво се односило на утиске из дуела са Норвешком…

-Треба да будемо поносни на начин како смо одиграли меч у Ослу и изборили пласман у финале баража – рекао је Митровић.

О формацији са тројицом дефанзиваца у последњој линији…

-Одлично се сналазимо, у клубу играм у тој формацији, а у репрезентацији ми је још лакше јер поред себе имам одличне играче, искусног Коларова који у клубу такође игра у том систему. И биће све боље из утакмице у утакмицу.

Пред нама је меч са Мађарском, да ли је после меча у Ослу дошло до пражњења…

-У дресу Србије се не бирају утакмице, мотив је увек велики и морамо се озбиљно спремити за сваку утакмицу и освојити што више бодова у овој групи Лиге нација.

Колико познаје нападаче мађарске селекције…

-Имају нападаче и са нашег подручја, имају Салаја и нашег Николића који има велико интернационално искуство. Трећи нападач је нови играч Партизана. Урадићемо анализу и спремити се добро – јасан је Стефан Митровић.

Прво питање селектору Љубиши Тумбаковићу односило се на то колико смо упознати са квалитетом Мађара…

-Скаутирали смо наравно и Мађарску, играју слично као ми, у тој формацији, имају квалитетан посед лопте, победили су последње две утакмице у гостима. Обе екипе улазе у меч са великом одговорношћу, али и растерећени јер су изборили финале баража за пласман на Првенство Европе – рекао је селектор.

Одиграли смо 30 минута више против Норвешке, да ли то може да утиче на наредни меч који је такође захтеван?

-Може и не мора да има значаја, али све зависи од физичке припремљености играча и њиховог рада у клубовима. Мислим да ћемо на том плану спремно дочекати меч са Мађарском.

Код Мађара има играча са наших простора…

-О њима имам јако позитивно мишљење, сјајни су играчи и представљаће опасност по нашу екипу.

Утисак јавности је да смо у Ослу видели најбољу партију Србије у последње време. Шта је утицало да видимо једно такво издање?

-Добра припрема и инат, јер су нас многи већ пустили низ воду, амбиција и концентрација свих играча, када се све то сублимира, онда дође и резултат.

Може ли доћи до еуфорије после позитивне реакције јавности…

-Не, све ово може само да нас мотивише. Направили смо један мали корак, чекају нас сада две утакмице а онда припрема за Шкотску. Еуфорија је прошла после меча у Ослу.

Колико тријумф у Ослу значи за самопоуздање?

-Пуно.

Опет о Мађарима, можемо ли ми или они да угрозимо Русију?

-Они су веома јака екипа, дижу се из године у године, улажу у инфраструктуру, играче и наравно да све то даје резултат. У нашој групи свако сваког може да победи, а мислим да је и нама и њима приоритет фибале баража, а норнално да ћемо учинити све да одговоримо и овим дуелима у групи.

Да ли ће бити промена у тиму, хоће ли прилику добити играчи из другог плана?

-Наравно да ће бити промена, али ми смо репрезентација и не постоје играчи из другог плана, него постоје само репрезентативци Србије – рекао је селектор Љубиша Тумбаковић.

Медији слике са конференције и тренинга могу да преузму са линка https://yadi.sk/d/rhGVZeXgAvcfvw уз потпис Фото:ФСС