Вести

ПОБЕДА ЗА НОВИ ПОЧЕТАК | МЛАДА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА (U21) СЛАВИЛА ПРОТИВ ПОЉСКЕ (ВИДЕО)

09.10.2020.

СТРЕЛАЦ: 1:0 Николић 11. Стадион Металца у Горњем Милановцу. Без присуства публике. Судија: Брам Ван Дрише (Белгија). Жути картони: Ераковић, Марковић, Каменовић (Србија), Гумни, Слиж, Росолек (Пољска).

СРБИЈА: Ђ. Петровић, Ераковић, Мићевић, Марковић, Каменовић (од90+3 Шеховић), Њ, Петровић, И. Илић (од 67. Топић), Николић (од 90+3 Лукић), Гаврић (од 84. Ступаревић), Тедић, Стевановић (од 84. Босић). Селектор Илија Столица

ПОЉСКА: Грабара, Гумни, Пјатковски, Кивор, Пушкаш, Богуж (од 73. Курминовски), Маковски (од 46. Јастрембски), Слиж, Камински (од 60. Розелек), Томжук (од 60. Бјалек), Литковски (од 77. Шћишлак).

Победа за нови почетак. Млада репрезентација Србије (U21) савладала је Пољску – 1:0 (1:0) у мечу квалификација за пласман на Првенство Европе, сусрету који није имао превелики такмичарски значај, јер Пољска је остала без наде да може преузети од Русије прво место које води директно на шампионат, а „орлићи“ су још раније остали без изгледа да и четврти пут заредом могу изборити пласман у завршницу континенталног шампионата.

Победа против Пољске, ипак, има тежину за изабранике селектора Илије Столице. Прво из разлога што је наш састав био доста подмлађен са играчима који имају право наступа и у наредном циклусу квалификација, а затим и због чињенице да смо се реванширали за пораз у првом мечу у Пољској.

Добро је играла Србија током већег дела меча, имала контролу игре, а пресуда је пала већ у 11. минуту меча после једне лоше интервенције дефанзиваца Пољске и добре реакције Вељка Николића који је из прве закуцао лопту у мрежу гостију.

Србији је остао још дуел са Естонијом у гостима и рестарт за нови почетак, сви се надамо успешан у новим, будућим квалификацијама.

Медији све слике могу да преузму са линка https://yadi.sk/d/gmtTLQBrL4pEsQ?w=1 уз потпис Фото:ФСС