Vesti

KVALIFIKACIJE ZA SP ŽENE | SRBIJI PRVO POLUVREME, NEMICAMA UBEDLJIV KRAJ

21.09.2021.

Naša najbolja ženska reprezentacija poražena je na startu kvalifikacija za Prvenstvo sveta. Izabranice selektora Predraga Grozdanovića izgubile su u Hemnicu od Nemačke – 1:5 (1:0) posle dva potpuno različita izdanja.

STRELCI: 0:1 Matejić 3, 1:1 Šuler 49, 2:1 Šuler 54, 3:1 Šuler 71. 4:1 Šuler 77, 5:1 Leupolc 79. Stadion u Hemnicu. Sudija: Kristi Dovli (Engleska)

NEMAČKA: Froms, Hendrih, Oberdorf, Latven (59. Klajnhar), Nusken, Magul (59. Dalman), Dobric, Marozan (74. Lipolc), Hut, Šuler (79. Vabmut), Brand (79. Lohman). Selektor Martina Vos Teklenburg

SRBIJA: Kostić, Blagojević, Stefanović, Damjanović, Frajtović, Pavlović, Mijatović, Čanković, Filipović, Ivanović, Matejić. Selektor Predrag Grozdanović

Srbija je odlično ušla u meč, odigrala možda i najboljih 45 minuta u poslednjih nekoliko godina. Dominirale su naše devojke i potpuno iznenadile velikog favorita i jednu od najboljih selekcija na svetu. Izašle su devojke visoko, igrale presing na polovini Nemica i takav pristup dao je brzo konkfretan rezultat. Matejić je sjajno krunisala jednu akciju i dovela Srbiju u vođstvo. Posle desetak minuta igre mogli smo da dupliramo vođstvo, malo je nedostajalo da pokušaj Filipovićeve završi u mreži Nemica. Sigurne na lopti, čvrste u duelu, pouzdane pozadi, a opasne u kontra- napadima naše devojke pravile su velike probleme domaćoj selekciji. I onda kada se očekivalo da u drugih 45 minuta zadržimo koncentraciju i pre svega fizički nivo potrošnje, usledio je pad koji je došao sa ranim izjednačenjem Nemačke. Šuler je bila strelac, a pokazaće se kasnije i nerešiva enigma za našu odbranu. Ista igračica postigla je i drugi, treći, četvrti gol za svoju selekciju. Posle svega može samo da se konstatuje da smo videli fenomenalno izdanje Srbije u prvom poluvremenu, ali kraj je ipak pripao upornim, disciplinovanim i fizički konstantnim Nemicama.