Vesti

KVALIFIKACIJE ZA EP | FRANCUSKA DRUGA DIMENZIJA FUDBALA

10.11.2019.

Naša najbolja ženska reprezentacija poražena je u meču kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope od Francuske – 0:6 (0:3). U meču koji se igrao na novom stadionu u Bordou pred 21.277  gledalaca Francuskinje su dominirale od prvog minuta i pokazale zašto su jedna od najboljih evropskih i svetskih selekcija.

STRELCI: 1: 0 Mari 7, 2:0 Mari 12, 3:0 Žeiro 31, 4:0 Katoto 52, 5:0 Mari 63, 6:0 Aseji 90+3. Stadion u Bordou. Sudija: Marta Huerta De Aza (Španija). Žuti kartoni: Bilbo (Francuska), Mijatović, Čanković (Srbija).

FRANCUSKA: Buhađi, Renard, Tore, Karšai, Žeiro, Mari, Žovin (od 46. Katoto), Bilbo (od 69. Asei), Dali (od 62. Tini), Bati, Kaskarino.

SRBIJA: Kostić, Stevanović, Ilić (od 70. Bradić), Slović, Damjanović, Mijatović, Blagojević, Radojičić, Čanković (od 81. Filipović), Poljak, Stanković (od 46. Vuković).

Odluka o pobedniku verovatno se nije dovodila u pitanje ni pre početka meča, jer snaga, brzina i tehničko-taktička obučenost su dnk francuske selekcije. Videlo se to već u uvodnim minutima utakmice kada je domaća selekcija sa dva brza gola pokazala da je apsolutni favorit naše grupe. Naše devojke su imale svoje trenutke, trudile su se da pariraju jačim domaćim igračicama, ali Francuska je uspela na kraju da ostvari ubedljivu pobedu. Bilo je na kraju ovo veliko iskustvo za našu selekciju, počev od lepog ambijenta na fenomenalnom stadionu u Bordou do fizički i tehnički dominantne domaće selekcije od koje može samo da se uči.