A selekcija

KONFERENCIJA ZA MEDIJE PRED MEČ SA MAĐARSKOM | SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ I KAPITEN DUŠAN TADIĆ, TRENING (VIDEO)

06.09.2023.

Najbolja reprezentacija Srbije igra u četvrtak, prvi od dva meča u septembarskom ciklusu kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope koje se iduće godine održava u Nemačkoj. Rival je Mađarska, na travi stadiona „Rajko Mitić“, a tri dana kasnije izabranike selektora Dragana Stojkovića očekuje gostovanje Litvaniji, utakmica se igra u Kaunasu.

Dan pred susret sa Mađarskom, pred brojnim predstavnicima medija u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, bili su selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić.

-Zadovoljan sam pripremama, video sam osmeh i veliki motiv kod igrača, a najviše me raduje zdravstveni bilten, što znači da su svi igrači spremni za ono što nas očekuje. Iskoristili smo vreme da radimo na taktičkim stvarima, imali smo i video analizu, tako da sam siguran da ćemo spremni dočekati meč sa Mađarskom. Imamo veliki respekt prema rivalu, poštujemo ih, napredovali su mnogo poslednjih godina i sve to zaslužuje respekt. S druge strane, znam koliko mi možemo, tako da će utakmica biti prava takmičarska. Da li je ovo ključna utakmica, nije, jer u igri je još 15 bodova, ali da je važna, jeste. Može mnogo da nam donese – rekao je u uvodu Dragan Stojković.- a kapiten Dušan Tadić je dodao.-Da, kada smo videli grupu, znali smo da smo Mađarska i mi favoriti, želimo pobedu u svakom meču, želimo plasman na Prvenstvo Evrope, tako da u svaki meč ulazimo sa jasnim ciljem. Igrali smo sa Mađarskom u Ligi nacija, u prvom meču u Beogradu su oni možda bili za nijansu bolji, jer smo im prepustili inicijativu, a tamo smo odmah preuzeli kontrolu, dominirali smo, bili bolji rival. Kod selektora Stojkovića stalno tako igramo, želimo da dominiramo, kontrolišemo sve što se dešava na terenu.

Selektor Stojković i kapiten Tadić su čestitali našim košarkašima i odbojkašicama dobre rezultate na najvećim takmičenjima, uz napomenu da i fudbalska reprezentacija želi da bude na tom nivou. Čestitke i za Novaka Đokovića za partije na US openu, uz želju da ostvari ono što svi želimo.

Konferenciju za medije možete da pogledate na sledećem linku.

Orlovi su u prepodnevnim satima odradili i trening.