А селекција

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПРЕД МЕЧ СА МАЂАРСКОМ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ И КАПИТЕН ДУШАН ТАДИЋ, ТРЕНИНГ (ВИДЕО)

06.09.2023.

Најбоља репрезентација Србије игра у четвртак, први од два меча у септембарском циклусу квалификација за пласман на Првенство Европе које се идуће године одржава у Немачкој. Ривал је Мађарска, на трави стадиона „Рајко Митић“, а три дана касније изабранике селектора Драгана Стојковића очекује гостовање Литванији, утакмица се игра у Каунасу.

Дан пред сусрет са Мађарском, пред бројним представницима медија у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, били су селектор Драган Стојковић и капитен Душан Тадић.

-Задовољан сам припремама, видео сам осмех и велики мотив код играча, а највише ме радује здравствени билтен, што значи да су сви играчи спремни за оно што нас очекује. Искористили смо време да радимо на тактичким стварима, имали смо и видео анализу, тако да сам сигуран да ћемо спремни дочекати меч са Мађарском. Имамо велики респект према ривалу, поштујемо их, напредовали су много последњих година и све то заслужује респект. С друге стране, знам колико ми можемо, тако да ће утакмица бити права такмичарска. Да ли је ово кључна утакмица, није, јер у игри је још 15 бодова, али да је важна, јесте. Може много да нам донесе – рекао је у уводу Драган Стојковић.- а капитен Душан Тадић је додао.-Да, када смо видели групу, знали смо да смо Мађарска и ми фаворити, желимо победу у сваком мечу, желимо пласман на Првенство Европе, тако да у сваки меч улазимо са јасним циљем. Играли смо са Мађарском у Лиги нација, у првом мечу у Београду су они можда били за нијансу бољи, јер смо им препустили иницијативу, а тамо смо одмах преузели контролу, доминирали смо, били бољи ривал. Код селектора Стојковића стално тако играмо, желимо да доминирамо, контролишемо све што се дешава на терену.

Селектор Стојковић и капитен Тадић су честитали нашим кошаркашима и одбојкашицама добре резултате на највећим такмичењима, уз напомену да и фудбалска репрезентација жели да буде на том нивоу. Честитке и за Новака Ђоковића за партије на УС опену, уз жељу да оствари оно што сви желимо.

Конференцију за медије можете да погледате на следећем линку.

Орлови су у преподневним сатима одрадили и тренинг.