KADETKINJE SAVLADALE BiH U ZENICI- 2:0 (1:0)

25.02.2017.

U prvoj od dve provere sa selekcijom Bosne i Hercegovine, naše devojke slavile golovima Jovane Miladinović i Nikoline Plavšić

STRELCI: 0:1 Miladinović 17, 0:2 Plavšić 79. Stadion: SC FSBiH u Zenici. Gledalaca: oko 100. Sudija: Amina Gluhić. Pomoćnici: E.Topalović, E.Pašalić.
BOSNA I HERCEGOVINA: Fačić, Šimić, Damijanović, Hamžić, Habibović, Bakalar, Zukić, Tasidža, Okanović, Gačanica, Mikić.
SRBIJA: Cetinja, Josić, Krstić, Ćirić, Miladinović, Plavšić, Savanović (od 54. Cvetanović), Agbaba (od 66. Penić), Trbojević, Bulatović (od 73. Čolić), Denda(od 59. Drobnjak).

U prvoj od dve provere protiv Bosne i Hercegovine u Sportskom centru FS BiH u Zenici, kadetska reprezentacija Srbije pružila je dobru igru i golovima Jovane Miladinović i Nikoline Plavšić ostvarila zasluženu pobedu.

Devojke Suzane Stanojević dominirale su tokom prvih 40 minuta igre, ali izostala je bolja realizacija. Vođstvo našoj selekciji donela je lepim golom iz slobodnog udarca Jovana Miladinović, a selekcija BiH bila je najbliža golu u 30. minutu kada je stativa bila saveznik golmana Sare Cetinje.
U nastavku domaće igračice su imale dve sjajne prilike ali u oba slučaja istakla se sjajnim intervencijama Sara Cetinja. Kvalitet koji je definitivno, ipak, bio na našoj strani, rezultirao je drugim golom u smiraj meča. Posle prekida u gužvi se najbolje snašla Nikolina Plavšić i postavila konačan rezultat.
Naše devojke predvođene selektorom Suzanom Stanojević pripremaju se za drugi, odlučujući krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje se u julu održava u Republici Češkoj, a kvalifikacioni turnir čiji smo domaćini biće održan od 13. do 18. marta. Rivali na putu do Češke biće nam Škotska, Republika Irska i Mađarska, a plasman na kontinentalni šampionat obezbediće prvoplasirana selekcija i drugoplasirana reprezentacija sa najboljim skorom u svim grupama.