Informacija za sudije i pomoćne sudije koji sude Omladinsku i Kadetsku ligu Srbije

14.03.2018.

Poštovane koleginice i kolege,

Odlukom Izvršnog Odbora Fudbalskog saveza Srbije sa sednice održane 15. juna 2017. godine, imenovan sam za komesara za suđenje Mlađih kategorija FSS, te molim sudije i pomoćne sudije da se pridržavaju sledećeg Kodeksa ponašanja: 

– Sudije i pomoćne sudije su obavezne da pisanim putem otkazuju utakmice Mlađih kategorija FSS za tekuće kolo, a najkasnije do srede do 10 časova, dok za vanredna kola, ukoliko ih bude u prolećnom delu prvenstva, do ponedeljka do 10 časova, na e-mail mikistojanovic64@gmail.com 

– raspored delegiranja izlaziće za tekuće kolo petkom od 16 do 19 časova na sajt FSS / Sudije / Delegiranje sudija / Omladinska i Kadetska liga,   

– Svaki eventualni incident obavezni ste da prijavite u Zapisnik utakamice, kao i u sudijski Izveštaj, 

– Obratiti posebno pažnju kada sudije na utakmicama izreknu disciplinsku meru opomene (žuti karton)  obavezno je istu usaglasiti sa delegatom, broj igrača, ime i prezime igrača i razlog opomene.

– Sudije su dužne i obavezne da prilikom izricanja disciplinske mere, crveni karton, napišu u Zapisnik utakmice razlog isključenja, ime i prezime igrača kao i broj igrača. Pomoćne sudije moraju da daju pojedinačne izjave a nikako kao do sada što su pojedini pisali „saglasni sa izjavom sudije utakmice“!

– Nalog za suđenje utakmice nalazi se na sajtu FSS / Savez / Propisi i dokumenti / Dokumenta za takmičenje mlađih kategorija / Nalog za suđenje mlađih kategorija i takav popunjen nalog, pojedinačan, predajete klubu domaćinu na plaćanje, 

– Naknada sudije i pomoćnih sudija je po 5.000,00 dinara, putni troškovi 20,00 dinara po kilometru (kada sudite u mestu stanovanja nemate pravo na putne troškove). Kada vas klub domaćin isplati obavezni ste da po 1.000,00 dinara, ukupno 3.000,00 dinara po utakmici uplatite na t.r. Fudbalskog saveza Srbije (355-1034682-82), sa naznakom „Uplata takse za suđenje“ i uplatnicu pošaljete sa sudijskim Izveštajem FSS. Molim sve koleginice i kolege ako klub domaćin nema sredstava da plati odmah sudijsku naknadu i putne troškove da to napišete u sudijskom Izveštaju i da se puno ne upuštate u raspravu sa predstavnikom domaće ekipe. Sudije i pomoćne sudije su u obavezi da dostave domaćem klubu svoj tekući račun, naziv banke i status: zaposlen/nezaposlen/student.

– Sudijski izveštaj skidate sa sajta FSS / Savez / Propisi i dokumenti / Dokumenta za takmičenje mlađih kategorija / Zapisnik utakmice mlađih kategorija. Takav Izveštaj, popunjen, zajedno sa uplatnicom šaljete na adresu, Fudbalski savez Srbije, Terazije 35, 11000 Beograd, za Zorana Jovanovića, najkasnije do srede do 12 časova ili na e-mail [email protected] .

– Nikako ne slati sudijske Izveštaje regiona, nego gore pomenuti sudijski izveštaj, 

  • Po odluci Izvršnog Odbora Strukovne organizacije sudija FSS i Sudijske komisije FSS utakmice Lige mlađih kategorija FSS sude sudije i pomoćne sudije Super i Prve lige Srbije, kao i sve sudije i pomoćne sudije Srpskih liga. 
  • Po odluci Sudijske komisije FS Srbije sudije i pomoćne sudije koji pauziraju na Super i Prvoj ligi Srbije, mogu biti delegirani na utakmicama Liga mlađih kategorija FS Srbije.

– Molim vas da po završetku utakmice, najkasnije u roku od 45 minuta, javite rezultat utakmice i eventualno incidentne situacije na telefon 066 838 7006 – Miroslav Stojanović

 

                                                                                                                                    S poštovanjem,

                                                                                                           Komesar za suđenje mlađih kategorija FSS

                                                                                                                                Miroslav  Stojanović