Vesti

IN MEMORIAM | MOMČILO VUKOTIĆ

03.12.2021.

Legendarni fudbaler Partizana, reprezentativac Jugoslavije,  Momčilo Moca Vukotić preminuo je u 72. godini. Momčilo Vukotić je bio član Stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, a jedno vreme i skaut naše fudbalske organizacije.  Rođen je 2. juna 1950. godine u Beogradu, a na vrata Partizana stigao je sa svega 12 leta. Prošao je sve mlađe selekcije crno-belih i postao senior čim je postao punoletan. U prvom mandatu u klubu igrao je od 1968. do 1978. godine, potom je jednu sezonu proveo u Bordou, da bi se vratio u Humsku i nastupao za crno – bele sve do igračke penzije 1984. Odigrao je 791 utakmicu za Partizan i postigao 339 golova. Momčilo Vukotić je do nedavno držao rekord po broju odigranih utakmica u Partizanu, a prestigao ga je Saša Ilić. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 14 utakmica, bio je učesnik Evropskog prvenstva na kome je Jugoslavija zauzela četvrto mesto.
Legendarni as je posle karijere vodio Partizan jednu sezonu kao trener i osvojio prvenstvo Jugoslavije 1989. godine, a zatim je radio u Panioniosu, Apolonu, Salamisu, Etnikosu, Konstanci, Paoku, Levadijakosu i kao selektor reprezentacije Kipra. U veteranskim danima vratio se u Partizan i vodio brigu o omladinskoj školi, inače jednoj od najboljih u Evropi. Fudbalski savez Srbije izržava iskreno saučešće porodici Vukotić.

„Moca je bio izuzetna osoba, istinska fudbalska legenda. Dobar čovek, plemenitog duha, gospodskih manira i ostaće mi zauvek u lepom sećanju“ rekao je Dragan Stojković, selektor Srbije.