FUTSAL BARAŽ ZA PRVENSTVO SVETA | SRBIJA SLAVILA PROTIV FINSKE (VIDEO)

06.11.2020.

STRELCI: 1:0 Pršić 28:09.  Hala „Jezero“ u Kragujevcu. Bez publike.

SRBIJA: Momčilović, Rakić, Tomić, Pršić, Petrov. Vulić, Aleksić, Popović, Ramić, Simić, Stojković, Milosavljević, Radovanović, Pešić. Selektor Goran Ivančić

FINSKA: Savolainen, Autio, Intala, J.Kitola, M.Kitola. Koivumakai, Vanha, Juno, Korsunov, Lintula, Korpela, Nistrom, Pikarainen, Lilja.

Velika i vredna, istina sa jednim golom, pobeda futsal reprezentacije Srbije protiv Finske – 1:0 (0:0), u prvom meču baraža za plasman na Prvenstvo sveta koje se iduće godine održava u Litvaniji. U veoma zahtevnom duelu, Orlovi su propustili priliku da ostvare i ubedljiviju pobedu, ali i gol prednosti predstavlja zavidan kapital pred revanš meč koji se 10. novembra igra u Finskoj.

Srbija je bila mnogo bolji rival u prvom delu igre, ali posle 20 minuta igre nije se to moglo videti i na semaforu hale „Jezero“. Imali su Rakić i drugovi nekoliko veoma dobrih prilika, ali Finska je pokazala da se nije slučajno našla u baražu i da pored timskog duha, ima na golu i sjajnog Savolainena.

Orlovi su već u uvodnim minutima mogli doći do prednosti, prvo Tomić, a onda i Petrov uputili su sjajne udarce, ali Savolainen je pokazao kvalitet. Jedinu pravu priliku gosti su imali posle u 11. minutu meča, posle prekida i udarca koji je išao u sam ugao našeg gola, ali Momčilović je pokazao zašto je jedan od najboljih golmana u Evropi.

Srbija je najbolju priliku propustila posle jednog poklona i greške u predaji Finaca, Ramić se našao jedan na jedan sa Savolainenom, ali finski golman je izašao kao pobednik iz ovog duela. Do vođstva smo mogli i posle fenomenalnog driblinga i dobrog udarca Aleksića, ali ponovo je neverovatno Savolainen sačuvao svoju mrežu.

Nastavak je odmah doneo novu priliku za naš sastav, asistenciju Tomića i dobar pokušaj Rakića koji je završio malo pored stative. Videli smo onda priliku Simića, najbolju na utakmici, pogodio je najpre stativu, a onda dobro reagovao na odbijenu loptu, međutim Savolainen je skratio ugao i spasio gol. Bio je to korner za našu selekciju koji je izveo Simić, Pršić je odlično ušao rivalu iza leđa i najzad doveo Srbiju u zasluženo vođstvo.

Do kraja meča nismo videli mnogo prilika, Srbija je kontrolisala dešavanja na terenu i meč završila sa malom, ali kapitalnom prednošću pred revanš u Finskoj. Selektor Goran Ivančić može da bude zadovoljan rezultatom, naravno i igrom, jer utisak je da smo bolji rival, bez obzira na činjenicu da su Finci pokazali zašto su najprijatnije iznenađenje ovih kvalifikacija.

Sve slike mogu da se preuzmu sa linka https://yadi.sk/d/BZnTTP3ukCazyA/_36R7842.JPG?w=1 uz potpis Foto: FSS