Vesti

FUTSAL A | ORLOVI PORAŽENI U LAVALU, ALI SRBIJA SLAVI DIREKTAN PLASMAN U ELIT RUNDU KVALIFIKACIJA ZA ODLAZAK NA PRVENSTVO SVETA

08.03.2023.

Najbolja futsal reprezentacija Srbije poražena je u Lavalu od Francuske – 2:0 (1:0), ali Orlovi slave direktan plasman u elit rundu kvalifikacija za odlazak na Prvenstvo sveta.  Srbija se nalazi među četiri najbolje drugoplasirane selekcije, a ostalih osam reprezentacija očekuju neizvesni baraž dueli. Srbija je treća najbolja drugoplasirana selekcija, Azerbejdžan je prva, Finska druga, a Slovenija četvrta na tabeli najboljih drugoplasiranih selekcija.

STRELCI: 1:0 A.Mohamed 16, 2:0 Muhodin 27. Dvorana u Lavalu.

FRANCUSKA: Durot, Belhaj, Zakehi, A.Mohamed, Muhodin. Lokoka, Ture, Ramirez, Sadau, Lutin, Đirio, Bendali, Ba, Bensiama.

SRBIJA: Aksentijević, Matijević, Tomić, Petrov, Rajčević. Nikolić, Aleksić, Vasić, Ramić, Pršić, Rosić, Simić, Rakić, Marinković. Selektor Dejan Majes

Francuska je osvojila prvo mesto u grupi sa 10 bodova i izborila direktan plasman i treći, poslednji krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbija je bila druga sa 7 bodova, dok je Norveška poslednja bez osvojenih bodova.