Vesti

FSS NAGRAĐUJE STRELCE NAJLEPŠEG GOLA

02.08.2019.

Fudbalski savez Srbije pripremio je lepo iznenađenje za fudbalere Ling Long Super lige Srbije i Prve lige Srbije u sezoni 2019/20. Posle svakog odigranog kola, strelac najlepšeg gola na utakmicama elitnog ranga dobijaće na poklon najnoviji model ručnog sata, a ista nagrada uručivaće se i strelcu Gola meseca u Prvoj ligi Srbije.

Specijalni žiri koji bira pobednika činiće po trojica trenera čiji igrači nisu među predlozima za najlepši gol i ljubitelji fudbala širom Srbije koji će preko društvenih mreža FSS imati priliku da glasaju za svoje favorite. Ime pobednika objavljivaćemo petkom na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Imajući u vidu da je 2. kolo Ling Long Super lige Srbije bilo nekompletno zbog odlaganja dve utakmice, koristimo priliku da vas obavestimo da je za strelca najlepšeg gola 1. kola domaćeg šampionata proglašen fudbaler Crvene zvezde Branko Jovičić.

Za njegov gol protiv Javora glasali su treneri Vojvodine (Nenad Lalatović) i Mačve (Darko Tešović), dok se šef stručnog štaba Čukaričkog Aleksandar Veselinović opredelio za pogodak igrača TSC-a Vladimira Silađija.

Trener novosadskog superligaša Nenad Lalatović je sa zadovoljstvom prihvatio učešće u našoj anketi i otkrio nam jedan interesantan detalj iz svoje karijere:

– Golovi su suština fudbala i raduje me informacija da će strelci i ove sezone imati dodatni motiv da na što atraktivniji način tresu protivnike mreže. Ja sam svojevremeno bio dobitnik sata koji mi je kasnije doneo mnogo sreće u trenerskoj karijeri. Stekao sam u jednom trenutku utisak da nijednu utakmicu ne mogu da izgubim kada taj sat imam na ruci. Zato bih da pohvalim akciju Fudbalskog saveza Srbiji koja je u stvari nastavak jedne lepe tradicije i ovom prilikom glasam za gol Branka Jovičića – rekao je Nenad Lalatović.