Vesti

FS NORVEŠKE I FSS | EDUKACIJA ZA ŽENE TRENERE

17.06.2022.

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije danas je otvoren četvorodnevni kurs za žene trenere sa ciljem da se poveća broj dama u trenerskom poslu kao i da se motiviše veći broj devojčica za bavljenje fudbalom. Edukaciju za 24 polaznice iz svih krajeva Srbije finansira Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Onar Neimonen, Savetnik za međunarodnu društvenu odgovornost FS Norveške otvorio je kurs uz zahvalnost Fudbalskom savezu Srbije za besprekornu organizaciju i odziv učesnica. Dame, polaznice kursa, imale su i posebnu čast da im se na početku kursa pridruži i pomoćni trener fudbalske reprezentacije Srbije, gospodin Kacušito Kinoši.

Poslednja dva dana edukacije, u Staroj Pazovi će biti organizovana i dva fudbalska festivala koja će okupiti preko 200 devojčica iz Vojvodine i Beograda. Ovom edukacijom Fudbalski savez Srbije nastavio je doprinos ženskom fudbalu istaknutom kroz kampanju ”Fudbal je za devojčice” kao i projektima UEFA Disney Playmakers i besplatnim školama fudbala u saradnji sa Insitutom za ženski sport.