FINALNI MEČ KUPA SRBIJE | GLAVNI SUDIJA MILOŠ MILANOVIĆ, POMOĆNICI NEMANJA PETROVIĆ I SVETOZAR ŽIVIN

22.05.2022.

Finalni meč Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana poveren je sledećim arbitrima.

SUDIJA: Miloš Milanović (Ćuprija)

PS1: Nemanja Petrović (Užice)

PS2: Svetozar Živin (Novi Sad)

4S: Milan Mitić (Leskovac)

VAR: Aleksandar Živković (Niš)

AVAR: Momčilo Marković (Beograd)

POSMATRAČ: Zoran Petrović (Beograd)

Miloš Milanović rođen je 23.09.1993, živi u Ćupriji.  Fudbalski sudija je od 2011, na Super ligi od 2019, međunarodni od 2021. Najmlađi je međunarodni sudija iz Srbije i pred njim je lepa perspektiva u međunarodnim okvirima.

Nemanja Petrović iz Užica je rođen 29.09.1980. Bio je član sudijskog tima Milorada Mažića i četvrti sudija na Finalu Lige šampiona 2018: Real-Liverpul. Jedan je od najiskusnijih i najpouzdanijih pomoćnih sudija Super lige.

Svetozar Živin iz Novog Sada rođen je 16.11.1985. Takođe je nosilac FIFA bedža na grudima. Godinama unazad jedan od najkvalitetnijih pomoćnih sudija.

Milan Mitić iz Leskovca rođen je 11.11.1985. Istakao se izuzetno kvalitetnim suđenjem ove godine. Najbolji pokazatelj prethodnog stava je kuriozitet da na 21 utakmici Super lige koje je sudio ni jednom nije bilo potrebe za korišćenjem VAR.

Milanović, Petrović i Živin su u martu ove godine uspešno sudili UEFAU-21 utakmicu, Portugal-Island, četvrti sudija bio  je Aleksandar Živković iz Niša koji će zajedno sa Momčilom Markovićem biti u VAR-sobi. Obojica su se istakli kao najbolje VAR sudije u prvoj godini korišćenja ove tehnologije sa velikim brojem uspešnih odluka.

Posmatrač suđenja je doajen svetskog jugoslovenskog i srpskog suđenja, Zoran Petrović iz Beograda koji ovom utakmicom završava blistavu karijeru u kojoj je sudio na dva svetska prvenstva, Finale Kupa UEFA 1992: Torino-Ajaks, veći broj večitih derbija, a kao posmatrač bio na više utakmica Lige šampiona i Lige Evrope.